Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Ομοσπονδίες ιδιοκτητών ξενόγλωσσων φροντιστηρίων… ψηφίζουν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ!

 Με απροκάλυπτο τρόπο οι Ομοσπονδίες ιδιοκτητών ξενόγλωσσων φροντιστηρίων (PALSO, EUROPALSO) απευθύνουν «νουθεσίες» προς τους ιδιοκτήτες και τους εργαζόμενους στα φροντιστήρια ξένων γλωσσών για να στηρίξουν «τους υποστηρικτές..

 Με απροκάλυπτο τρόπο οι Ομοσπονδίες ιδιοκτητών ξενόγλωσσων φροντιστηρίων (PALSO, EUROPALSO) απευθύνουν «νουθεσίες» προς τους ιδιοκτήτες και τους εργαζόμενους στα φροντιστήρια ξένων γλωσσών για να στηρίξουν «τους υποστηρικτές του κλάδου μας που θέτουν υποψηφιότητα στις εκλογές».

Στη σχετική λίστα που δημοσιοποίησαν οι εν λόγω Ομοσπονδίες αναφέρουν ονομαστικά 10 υποψήφιους της ΝΔ, 9 του ΣΥΡΙΖΑ και 6 του ΠΑΣΟΚ, ως προτάσεις για υπερψήφιση, προφανώς ανταποδίδοντάς τους τις …υπηρεσίες που έχουν προσφέρει στους μεγαλο-φροντιστηριάρχες.

Αυτή είναι η λίστα:

Είναι οι ίδιοι που με σωματεία σφραγίδες υπέγραψαν 70% μειώσεις στους μισθούς των εργαζομένων και κατάργησαν επιδόματα και αργίες, όπως επισημαίνει το ΠΑΜΕ σε ανάρτησή του στο twitter. 

Όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής «Ο Βύρων», «οι εν λόγω Ομοσπονδίες είναι που μέσα από σωματεία-σφραγίδες υπέγραφαν εκτρωματικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας με έως και 70% μείωση των αποδοχών των εργαζομένων στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών, καταργώντας επιδόματα και αργίες. Αυτοί είναι που με αποκορύφωμά το 2012 και 2013 όρισαν το εξευτελιστικό ωρομίσθιο των 3,52 ευρώ. Αυτοί είναι που απειλούσαν συνάδελφους με μπράβους για να ελέγξουν τις αρχαιρεσίες του σωματείου που είχαν στήσει το 2009. Αυτοί είναι που αρνήθηκαν να υπογράψουν Συλλογική Σύμβαση Εργασίας το 2017.

Η πλευρά των αφεντικών του κλάδου βλέπει ξεκάθαρα το συμφέρον της στα κόμματα της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Δεν μας κάνει εντύπωση αφού και τα τρία κόμματα, είτε ως κυβερνήσεις είτε ως “αντιπολίτευση”, στοιχίζονται σε βασικά ζητήματα που πλήττουν και τους εργαζόμενους της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Ξεχωρίζει δε η πρόταση για υποστήριξη του υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, που με τον πρόσφατο νόμο-έκτρωμα, του οποίου το 50% ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και το 70% το ΠΑΣΟΚ, διευκόλυνε τις απολύσεις εργαζομένων, καταστρατήγησε τον εργάσιμο χρόνο που εξειδικεύτηκε με τη λειτουργία των φροντιστηρίων τις Κυριακές, επιτέθηκε στη συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων, προώθησε το ηλεκτρονικό φακέλωμα των σωματείων και υπονόμευσε τη δυνατότητα συλλογικών διαπραγματεύσεων για το μισθό και τους όρους εργασίας.

Ούτε ξαφνιαστήκαμε με τον Άδωνι Γεωργιάδη, που κατά τη θητεία του ως υπουργός Ανάπτυξης, ψηφίστηκε η απλοποίηση της διαδικασίας για την αδειοδότηση φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης και ξένων γλωσσών, εκμηδενίζοντας τους κτιριακούς ελέγχους ασφαλείας και καταλληλότητας των χώρων αυτών για τη διεξαγωγή μαθημάτων και τους αντικατέστησε με υπεύθυνες δηλώσεις των ιδιοκτητών τους. Είναι ο ίδιος που πριν λίγο καιρό περιόδευσε σε μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία και παρουσία του ο ιδιοκτήτης απειλούσε ευθέως τους εργαζόμενους, υποδεικνύοντάς τους τι να ψηφίσουν. Μη διανοηθούν οι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων να τον κάνουν περιοδεία στους χώρους δουλειάς μας.

Ας προβληματιστεί κάθε συνάδελφος για τα παραπάνω. Στις εκλογές ας φέρουμε την επόμενη κυβέρνηση στην πιο δύσκολη θέση, να μην μπορεί να ισχυριστεί κανείς πως απέσπασε τη συναίνεσή μας για να προωθήσει τη στρατηγική του κεφαλαίου, της οποίας τις συνέπειες στη ζωή μας αντιπαλεύουμε κάθε μέρα. Όπως μέχρι τώρα, έτσι και μετά τις 21 Μάη, συνεχίζουμε τον αγώνα για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας σε κάθε χώρο δουλειάς, που να καλύπτουν τις δικές μας ανάγκες. Συνεχίζουμε την πάλη για ζωή και εργασία με σύγχρονα δικαιώματα, κόντρα στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που σκοπεύουν να φέρουν με όποια κυβέρνηση». Aπό 902.gr 

Σχετικά θέματα

Απόψεις