Κοινωνία

Oι πρώτες λέξεις

Και τι γίνεται όταν συμφωνείς σε γενικότερα νευραλγικά θέματα με κάποιον που στη προσωπική ζωή σου αντιπαθείς ή σε ρίχνει ή σε προβοκάρει συνεχώς; 

Παλιό και τεράστιο ζήτημα , το βλέπουμε ήδη στα αρχαία έπη όπου η έχθρα των ήρώων μεταξύ τους πραγματώνεται μέσα στα πλαίσια μιας κοινής στόχευσης. Στην Ιλιάδα παραδείγματος χάριν. 

Είναι μια καθημερινότητα στα κόμματα στις οργανώσεις όσο και στο ανέβασμα μιας θεατρικής παράστασης.  Κι όμως ή καθοριστική αυτή για τα κοινά μιας κοινωνίας παράμετρος αποσιωπάται και τον πρώτο λόγο έχουν οι θρησκευτικές, πατριωτικές, ιδεολογικές και ηθικολογικές φανφάρες.

Ο Κάιν και ο Άβελ συναντιούνται επ΄άπειρον για να συνυπάρξουν συντροφικά αλλά δεν τους βγαίνει. Δεν τους βγαίνει σε μια οικογένεια , σε μια ερωτική σχέση πως θα τους έβγαινε για την πατρίδα ή για τον κομμουνισμό ή για την ειρήνη. 
Αυτός ο αρχετυπικός εκβιασμός είναι στη ρίζα του ανθρώπου και ο λόγος που ο δρόμος για την κόλαση είναι στρωμένος πάντα με τις καλύτερες προθέσεις, να το θυμούνται οι αθώοι.

Θα εγκαταλείψουμε σαν πρωτόπλαστοι αυτή τη γη, που την καταστρέψαμε και μας κατάστρεψε και θα έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας γιατί ακόμα οι περισσότεροι δεν θα έχουν καταφέρει να αρθρώσουν τις πρώτες λέξεις.

(Επισκέψεις: 222 φορές, όπου 1 ημερήσιες)
Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend