Κοινωνία Πολιτική

Oι μαθητές στους δρόμους ενάντια στις αλλαγές στο Λύκειο

Στους δρόμους βγήκαν σήμερα Δευτέρα 18 Μάρτη οι μαθητές σε όλη τη χώρα αντιδρώντας στις αλλαγές στο Λύκειο και το σύστημα πρόσβασης στην Ανώτατη Εκπαίδευση, που ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες το υπουργείο Παιδείας.

Οι μαθητές καταγγέλλουν πως κυβέρνηση και υπουργείο δεν νοιάζονται για την αγωνία, την πίεση και το άγχος που ζουν οι μαθητές, σε ένα σχολείο γεμάτο ψυχοφθόρες και εξοντωτικές εξετάσεις, σε ένα διαρκές τρεχαλητό από το σπίτι στο σχολείο και μετά στο φροντιστήριο. «Δεν τους νοιάζει η κατάσταση στα σπίτια μας, που οι μισοί μισθοί των γονιών μας πάνε στα φροντιστήρια. Θέλουν όλα αυτά να τα κάνουν ακόμα χειρότερα! Παίζουν με το μέλλον όλων των μαθητών, ειδικά των μαθητών που είναι αυτήν τη στιγμή στον αέρα!» σημειώνουν.

Ξεκαθαρίζουν πως δεν θα γίνουν πειραματόζωα της κυβέρνησης και απαιτούν να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, να μην καλούνται οι μαθητές να κάνουν μηχανογραφικό από τη Β’ Λυκείου, με το μαχαίρι στο λαιμό και με λιγότερες επιλογές, το ποσοστό 10% της εισαγωγής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής να παραμείνει επ’ αόριστον και να ισχύσει και για τα υπόλοιπα Τμήματα ΤΕΙ που συγχωνεύτηκαν με Πανεπιστήμια και τέλος δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλους! Σχολείο να μορφώνει, όχι να εξοντώνει!

Στην Αθήνα, οι μαθητές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής των σχολείων της Αθήνας, για συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια.

Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν εκλεγμένοι σε μαθητικά συμβούλια, οι οποίοι τόνισαν ότι το Λύκειο της κυβέρνησης δεν είναι το σχολείο των αναγκών τους αλλά ένα απέραντο εξεταστικό κέντρο, που περιορίζει ακόμη περισσότερο τη γενική μόρφωση. Αναφέρθηκαν επίσης στους αγώνες που ξεδίπλωσε το μαθητικό κίνημα από την αρχή της φετινής σχολικής χρονιάς και δήλωσαν ότι ο αγώνας αυτός θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί ώστε να μην περάσει το νομοσχέδιο. 

Χαιρετισμό στη συγκέντρωση στα Προπύλαια απηύθυνε και η Στέλλα Βαλαβάνη, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής, μεταφέροντας την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση του γονεϊκού κινήματος στον αγώνα των μαθητών.

Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Δώστε λεφτά για την Παιδεία, όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία» και «Σεισμός -σεισμός, συντονισμός θα ‘ναι η απάντηση από δω και μπρος» ενώ στην κεφαλή βρισκόταν το πανό της Συντονιστικής Επιτροπής που έγραφε «Ούτε να το σκέφτεστε – Το νομοσχέδιο ΣΥΡΙΖΑ – Γαβρόγλου να μην κατατεθεί». 

Πηγή: 902.gr

(Επισκέψεις: 315 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend