Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Οι ΗΠΑ ρίχνουν κι άλλο λάδι στη φωτιά του πολέμου – Eνισχύουν τις στρατιωτικές τους δυνάμεις στη Μέση Ανατολή

Σε ενίσχυση της στρατιωτικής τους παρουσίας στη Μέση Ανατολή προχωρούν οι Ηνωμένες Πολιτείες, αναπτύσσοντας επιπλέον δυνάμεις και ναυτικές μονάδες. Αυτό..

Πρόσθεσε τον Ημεροδρόμο στην Google

Σε ενίσχυση της στρατιωτικής τους παρουσίας στη Μέση Ανατολή προχωρούν οι Ηνωμένες Πολιτείες, αναπτύσσοντας επιπλέον δυνάμεις και ναυτικές μονάδες. Αυτό σημαίνει αύξηση της επιθετικότητας στο Ιράν αλλά και επιδίωξη ελέγχου στην περιοχή. Με αυτόν τον τρόπο ρίχνουν κι άλλο λάδι στη φωτιά του πολέμου, ενισχύοντας το ενδεχόμενο γενίκευσης του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Wall Street Journal, το οποίο επικαλείται Αμερικανούς αξιωματούχους, ο Υπουργός Άμυνας, Πιτ Χέγκσεθ, ενέκρινε αίτημα της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ (CENTCOM) για την ανάπτυξη μιας Εκστρατευτικής Μονάδας Πεζοναυτών (MEU) στην περιοχή.

Μια τέτοια μονάδα αποτελείται συνήθως από έως και 2.500 Πεζοναύτες και διαθέτει ένα ευρύ φάσμα χερσαίων, εναέριων και αμφίβιων επιχειρησιακών δυνατοτήτων. Παράλληλα, η Wall Street Journal αναφέρει ότι στην περιοχή αποστέλλονται και επιπλέον πολεμικά πλοία. Σύμφωνα με τρεις Αμερικανούς αξιωματούχους, ο στόλος αυτός θα λειτουργήσει ως αποτρεπτικός παράγοντας απέναντι στις πρόσφατες ιρανικές ενέργειες.

 

 

Σχετικά θέματα

Post
Filter