Την ώρα που ο Ινδοειρηνικός μπαίνει στο επίκεντρο της σφοδρής μάχης για την πρωτοκαθεδρία στο ιμπεριαλιστικό σύστημα, οι ΗΠΑ κάνουν επίδειξη δύναμης στους ανταγωνιστές.
Για δεύτερη φορά τις τελευταίες μέρες η INDOPACOM, Διοίκηση μάχης των ΗΠΑ στον Ινδοειρηνικό, ανακοίνωσε ότι έκανε ξανά ρεσάλτο σε τάνκερ που «καταδίωκε», όπως λένε από την Καραϊβική.
«Υπερασπιζόμαστε την Πατρίδα μας. Η απόσταση δεν σας προστατεύει» έγραψαν σε ανάρτηση τους για την αρπαγή του πλοίου Veronica III.
Οι μακελάρηδες ακόμα και μέσω του… κυνηγιού τάνκερ στους ωκεανούς δείχνουν την «εμβέλεια, την αντοχή ή τη θέληση» να σύρουν τους λαούς στα σφαγεία.
Οι εν λόγω ενέργειες έρχονται μετά από την αρπαγή και του τάνκερ Aquila II στις 9 Φεβρουαρίου και συνδέονται και με το εμπάργκο αποστολής πετρελαίου της Βενεζουέλας σε Ρωσία και Κίνα, τις διάφορες κυρώσεις στο Ιράν κ.λπ.