Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Οι ΗΠΑ ενισχύουν το Ισραήλ: Ο Τραμπ βάζει κυρώσεις στην Παλαιστινιακή Αρχή και ζητάει την παράδοση της Χαμάς

Πρόκειται για μια ακόμη κίνηση των ΗΠΑ που ενισχύει το Ισραήλ στην γενοκτονία του κατά του παλαιστινιακού λαού. 

Πρόσθεσε τον Ημεροδρόμο στην Google

Σε μια άνευ προηγουμένου ενέργεια προχώρησε ο Ντόναλντ Τραμπ, καθώς οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι επιβάλουν κυρώσεις σε βάρος αξιωματούχων της Παλαιστινιακής Αρχής (ΠΑ – PA) και μελών της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ – PLO), κατηγορώντας τους δύο οργανισμούς ότι έλαβαν μέτρα για «διεθνοποίηση της σύγκρουσής τους με το Ισραήλ», σύμφωνα με ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Πρόκειται για μια ακόμη κίνηση η οποία ενισχύει το Ισραήλ στην γενοκτονία του κατά του παλαιστινιακού λαού. 

Η Ουάσινγκτον κατηγορεί επίσης ότι «εξακολουθούν να υποστηρίζουν την τρομοκρατία, μεταξύ άλλων μέσω της πρόκλησης και του εκθειασμού της βίας» και αναφέρει πως οι κυρώσεις συνίστανται στην άρνηση βίζας για μέλη της ΟΑΠ και της Παλαιστινιακής Αρχής

Αυτή είναι η δεύτερη επιθετική κίνηση των ΗΠΑ προς τις παλαιστινιακές αρχές, καθώς τον περασμένο Μάρτιο είχαν κλείσει τα αμερικανικά γραφεία που ήταν επιφορτισμένα με το θέμα της Παλαιστίνης, ενώ έχουν κόψει και τη χρηματοδότηση προς την ασφάλεια της Παλαιστινιακής Αρχής από τον περασμένο Φεβρουάριο. 

Το κλίμα δυναμίτισε επιπλέον ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ γράφοντας στη δική του πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης ότι ο πιο γρήγορος τρόπος για να τελειώσει η ανθρωπιστική κρίση είναι να παραδοθεί η Χαμάς και να απελευθερώσει τους ομήρους.

Υπενθυμίζεται ότι στη σκιά της λιμοκτονίας του παλαιστινιακού λαού οι έμμεσες διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Χαμάς και Ισραήλ στην Ντόχα ολοκληρώθηκαν την περασμένη εβδομάδα χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Σχετικά θέματα

Post
Filter