Οι Χούθι της Υεμένης ανακοίνωσαν σήμερα ότι έπληξαν πετρελαϊκή εγκατάσταση στην ακτή της Σαουδικής Αραβίας στην Ερυθρά Θάλασσα, σε μια νέα επίθεση κατά του Ριάντ.
Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των ανταρτών Χούθι, ο Γιαχία Σαρί, δήλωσε ότι οι Χούθι “κατάφεραν να στοχοθετήσουν το διυλιστήριο της Aramco”, του σαουδαραβικού πετρελαϊκού κολοσσού, “στην Τζιζάν με ένα μη επανδρωμένο εναέριο όχημα (drone)”, με πλήγμα “ακριβείας”.
Οι σαουδαραβικές αρχές είχαν ανακοινώσει λίγο νωρίτερα ότι μια πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στην εγκατάσταση, χωρίς να διευκρινίσει τα αίτιά της.
Σύμφωνα με αξιωματούχους των Χούθι, εάν η Τουρκία ή το Πακιστάν εμπλακούν σε επιχειρήσεις που θεωρηθούν παραβίαση της «υεμενικής κυριαρχίας» ή συνεργαστούν με το Ριάντ σε «επιθέσεις ή εχθρικές ενέργειες», «θα διδαχθούν ένα πολύ σκληρό μάθημα».