Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Ο υπουργός Αναπτύξεως πλέον γίνεται ρεζίλι και διεθνώς για τις τιμές των τεστ

Απολαυστικός διάλογος του Αδ. Γεωργιάδη με δημοσιογράφο του Bloomberg

Πριν ξεκινήστε να διαβάζετε τον απολαυστικό διάλογο που θα ακολουθήσει ρίξτε μια ματιά εδώ: «Έχουμε τα φθηνότερα τεστ στην Ευρώπη»; Άδωνις..

 

Παρά το γεγονός ότι ο υπουργός Ανάπτυξης έχει δεχθεί σφοδρή κριτική για τις υψηλές τιμές των PCR και rapid test στην Ελλάδα, καθώς και για το ότι δε δίνεται η δυνατότητα συνταγογράφησής τους, με μια σειρά από δήμους να έχουν επιτύχει την αγορά PCR test σε τιμές πολύ χαμηλότερες του πλαφόν των 47 ευρώ, προχώρησε σε νέα δημοσίευση για τις τιμές των τεστ.

Με ανάρτησή του στο twitter, ο κ. Γεωργιάδης επιμένει στη θέση του ότι τα τεστ στην Ελλάδα είναι φτηνά, λέγοντας χαρακτηριστικά: «τα λέω από την πρώτη μέρα αλλά εδώ ο κόσμος θέλει απλώς να φωνάζει» και παραθέτει δημοσίευμα ιστοσελίδας που παρουσίαζε τις τιμές των rapid και των PCR test σε διάφορες χώρες.

Η ανάρτησή του προκάλεσε την αντίδραση της δημοσιογράφου του Bloomberg που ζει στη Βρετανία, η οποία έσπευσε να του απαντήσει: «Όχι ότι εκπλήσσομαι, αλλά αυτό το άρθρο ψευδώς ισχυρίζεται πως τα self tests στο Ηνωμένο Βασίλειο κοστίζουν 30 λίρες το τεμάχιο. Για όνομα του Θεού, είναι δωρεάν, κάντε έρευνα».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, έσπευσε να απαντήσει, γράφοντας: «Πρώτον, είμαι έκπληκτος γιατί δεν υπάρχει αναφορά για «self tests» σε αυτό το άρθρο και δεύτερον επειδή χθες ένας φίλος, το όνομά του στη διάθεσή σας, για να πετάξει από το Ηνωμένο Βασίλειο πλήρωσε 28 λίρες για το rapid test και αυτή ήταν η καλύτερη τιμή που βρήκε… Ίσως εσείς πρέπει να κάνετε έρευνα».

Στη συνέχεια, η δημοσιογράφος εξήγησε ξανά στον υπουργό ότι «τα τεστ που απαιτούνται για πτήση από και προς την Αγγλία γίνονται ιδιωτικά. Ακόμα και αυτά μπορούν να βρεθούν σε φθηνότερες τιμές από αυτές που παρέθεσατε. Τα rapid tests για το ευρύ κοινό διανέμονται από το NHS δωρεάν. Μπορούν να παραγγελθούν online ή να παραληφθούν από φαρμακείο, χωρίς κόστος».

Επιμένοντας στην αντιπαράθεση, ο υπουργός Ανάπτυξης επανήλθε, αυτή τη φορά στα ελληνικά, γράφοντας πως «και εδώ το rapid πωλείται 30£, άρα μάλλον δεν είναι δωρεάν! Ας μην αντιδικούμε σε πράγματα τόσο εύκολα προσβάσιμα σε όλους μας! Σας ευχαριστώ καλή χρονιά».

Με την κ. Γυφτοπούλου να του γράφει στα ελληνικά το εξής: «Κύριε Γεωργιάδη, σας εξηγώ ποια είναι η πραγματικότητα στην Αγγλία. Τα rapid τεστ είναι δωρεάν για τους πολίτες και μας παρέχονται σε αφθονία. Δεν είναι θέμα debate, είναι δεδομένο».

Μάλιστα, τη δημοσιογράφο του Bloomberg επιβεβαιώνει και το NHS, το οποίο στην επίσημη σελίδα του αναφέρει ότι τόσο τα rapid όσο και τα PCR τεστ είναι δωρεάν.

Aξίζει να σημειωθεί ότι ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του Κολλεγίου Imperial και της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE) σε ανάρτησή του στο Facebook γράφει, χωρίς να κατονομάσει τον υπουργό Αναπτύξεως:«Κυκλοφορεί μια νέα λίστα με τιμές PCR και rapid test σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Στη λίστα αναφέρεται ότι τα rapid test κοστίζουν 30 λίρες στην Αγγλία. Δεν ισχύει. Είναι δωρεάν και διανέμονται από τα φαρμακεία μετά από αίτηση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Τα PCR test δεν είναι δωρεάν».
 

***

Σχετικά θέματα

Απόψεις