Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Ο Κασσελάκης (αφού περιέγραψε μια κοινή στρατηγική με τη ΝΔ) είπε πως η «μελλοντική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υποκλιθεί κανέναν» !

Με θέμα την προετοιμασία του επερχόμενου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ και μπόλικες δεσμεύσεις για «αντιπολίτευση» στην κυβέρνηση που θα σπρώχνει στην..

Με θέμα την προετοιμασία του επερχόμενου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ και μπόλικες δεσμεύσεις για «αντιπολίτευση» στην κυβέρνηση που θα σπρώχνει στην υλοποίηση της κοινής αντιλαϊκής στρατηγικής, πραγματοποιήθηκε η ΚΕ του κόμματος. Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε και η σύνθεση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου (ΚΟΕΣ) του ΣΥΡΙΖΑ, που θα διεξαχθεί στις 22-25 Φεβρουαρίου 2024.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του κόμματος Στ. Κασσελάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση για το ότι «η Ελλάδα είναι τελευταία στην ΕΕ όσον αφορά την αναλογία επενδύσεων προς ΑΕΠ, με απόκλιση 8,8% του ΑΕΠ από την ΕΕ και 8,7% από την Ευρωζώνη. Ετήσιο επενδυτικό κενό: 18 δισ. ευρώ» και «δεσμεύτηκε» πως μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα δημιουργήσει «τις συνθήκες για προσέλκυση Άμεσων Ξένων Επενδύσεων που θα έχουν προστιθέμενη αξία για την εθνική οικονομία». Γνωστό βέβαια το «θερμοκήπιο» των επενδύσεων με τις φοροαπαλλαγές και τα άλλα προνόμια από τη φοροληστεία του λαού, την άγρια εκμετάλλευση, τους καθηλωμένους μισθούς και τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις που υλοποιεί και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, με μπούσουλα και τις σχειτκές κατευθύνσεις της ΕΕ. Αλλωστε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε όλους τους τόνους έκλινε τη «σύγκλιση» των μισθών με την ΕΕ, όταν η «ευρωπαϊκή κανονικότητα» είναι αυτή της γενικευμένης ευελιξίας, των καθηλωμένων μισθών και της ψαλίδας, που μεγαλώνει σε σχέση με τις ανάγκες και αποτυπώνεται σε όλο το αντεργατικό νομοθετικό πλέγμα που βρίσκεται σε ισχύ και στην Ελλάδα με τη σφραγίδα και του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, επιτέθηκε και στους αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ της Νέας Αριστεράς για το «παρών» τους στα άρθρα του πρόσφατου νομοσχεδίου που θωρακίζουν τα «κοράκια» των τραπεζών, λέγοντας πως «επειδή ακούγονται πολλά τώρα τελευταία για “μετάλλαξη” του ΣΥΡΙΖΑ, έχω να πω ότι η μόνη μετάλλαξη είναι ότι πλέον δεν υπάρχουν αυλικοί που δουλεύουν για τους servicers και τις τράπεζες και ποτέ δεν πρόκειται επιχειρηματικά συμφέροντα να ελέγξουν τον ΣΥΡΙΖΑ». Κι αυτά τα έλεγε όταν την ίδια ώρα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όπως κι αυτοί του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν σχεδόν το 50% του ίδιου νόμου!

Και σε ό,τι αφορά τα Ελληνοτουρκικά ο Στ. Κασσελάκης έσπευσε να επαναλάβει τη στήριξή του στα παζάρια για διευθετήσεις εντός ΝΑΤΟικού πλαισίου, καλοσωρίζοντας το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας της περασμένης Τετάρτης, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «αναγνωρίζουμε κάθε θετικό βήμα και δεν θα συρθούμε ποτέ στην πατριδοκαπηλία που επέδειξε ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ την περίοδο της Συμφωνίας των Πρεσπών ή αργότερα, την περίοδο 2021-2023 στα Ελληνοτουρκικά. Εμείς επιδιώκουμε σταθερά και πάντοτε αμοιβαία επωφελείς λύσεις, που διασφαλίζουν την εθνική κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα». «Αμοιβαία επωφελείς» διευθετήσεις για τις αστικές τάξεις και μέσα στο πλαίσιο των ευρωατλαντικών σχεδιασμών που αποτελούν κίνδυνο θάνατο για τους λαούς, όπως άλλωστε δείχνει και η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ που επανέφερε για «τη σύνδεση της προσφυγής στη Χάγη με την αναθεώρηση της Τελωνειακής Ένωσης ΕΕ-Τουρκίας».

Κατόπιν όλων αυτών των διαπιστευτηρίων και δεσμεύσεων στο κεφάλαιο, ο Στ. Κασσελάκης ισχυρίστηκε πως… «η μελλοντική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν θα υποκλιθεί ποτέ σε κανέναν».

Στο μεταξύ με κείμενό τους που δημοσίευσαν την ίδια ώρα, την αποχώρησή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσαν 51 συνδικαλιστές. Aπό 902.gr

Σχετικά θέματα

Απόψεις