Κοινωνία

«…ο κ. Κιούσης άργησε λίγα λεπτά (…) να ανοίξει το πρατήριο και δεν βρέθηκε στο κέντρο της έκρηξης»

Κάλεσμα στην κυβέρνηση και τις διωκτικές αρχές να δραστηριοποιηθούν τάχιστα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, αλλά και των ηθικών αυτουργών της επίθεσης που σημειώθηκε τα ξημερώματα στο πρατήριο του προέδρου της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος, Μιχάλη Κιούση, απευθύνει η ΟΒΕ.

«Είναι άγνωστοι οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της επίθεσης, αλλά γνωστά είναι τα αίτια και τα συμφέροντα που ενοχλούνται από τη δράση της ομοσπονδίας κατά του λαθρεμπορίου, του παραεμπορίου και της παραβατικότητας» αναφέρει η Ομοσπονδία, προσθέτοντας πως «ήταν ευτύχημα που ο κ. Κιούσης άργησε λίγα λεπτά, από τη συνηθισμένη ώρα, να ανοίξει το πρατήριο, και δεν βρέθηκε στο κέντρο της έκρηξης».

Όπως επισημαίνει η Ομοσπονδία, «η ΟΒΕ και τα σωματεία – μέλη της, έχουν επανειλημμένα συγκρουσθεί με τα κυκλώματα λαθρεμπορίου και παραβατικότητας και η κόντρα αυτή κρατάει δεκαετίες, χωρίς μέχρι τώρα οι κυβερνήσεις να λάβουν μέτρα ριζικής πάταξής τους».

«Σημειώνουμε ότι η αντιπαράθεση με τα κυκλώματα αυτά αποτέλεσε αιτία και για άλλες παρόμοιες επιθέσεις, στο παρελθόν, κατά του κλάδου» αναφέρει η ΟΒΕ, θυμίζοντας ότι «το 2000 όταν και πάλι ήταν οξυμένη αυτή η αντιπαράθεση, η οποία είχε σχετισθεί και με τους περιορισμούς του ωραρίου για την ανεξέλεγκτη λειτουργία των πρατηρίων τις νύχτες, είχαν τοποθετηθεί βόμβες με σοβαρές υλικές ζημίες και σοβαρούς κινδύνους μεγάλης τραγωδίας, στα πρατήρια του τότε προέδρου (Μ. Παρασκευή, 28/4/2000)  στη οδό Σόλωνος, στο κέντρο των Αθηνών, και του Γενικού Γραμματέα της ΟΒΕ (23/7/2000) στον Ασπρόπυργο καθώς και στην είσοδο των γραφείων της ΟΒΕ και της τοπικής Ένωσης Βενζινοπωλών (ΕΒΝΑ) (Μ. Τετάρτη, 25/4/2000) στην οδό Λόντου και Σόλωνος».

Η ΟΒΕ καλεί την κυβέρνηση «να συλλάβει τους δράστες, να πατάξει την παραβατικότητα και δηλώνει ότι ο κλάδος των βενζινοπωλών είναι αποφασισμένος να δώσει μάχη για την εξυγίανση και την πάταξη των κάθε λογής κυκλωμάτων που λυμαίνονται την αγορά καυσίμων».

Πηγή: naftemporiki.gr 

(Visited 3 times, 1 visits today)
Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend