Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Ο διεθνής γκάνγκστερ βάφτισε “Στενά Τραμπ” τα Στενά Ορμούζ και εξαπέλυσε νέες απειλές

Ο Τραμπ, ενώ συνεχίζει να μακελεύει, μαζί με το Ισραήλ τη Μέση Ανατολή, επιδίδεται και ένα καθημερινό παραλήρημα παροξυσμικών δηλώσεων..

Πρόσθεσε τον Ημεροδρόμο στην Google

Ο Τραμπ, ενώ συνεχίζει να μακελεύει, μαζί με το Ισραήλ τη Μέση Ανατολή, επιδίδεται και ένα καθημερινό παραλήρημα παροξυσμικών δηλώσεων και απειλών. Σε νέες του τοποθετήσεις για τον πόλεμο, ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε ότι έσωσε όλη τη Μέση Ανατολή από τον «νταή» της περιοχής, το Ιράν. Διαπραγματευόμαστε τώρα, επέμεινε, αλλά πρέπει να ανοίξουν τα Στενά του Ορμούζ ,τα οποία αρχικά αποκάλεσε «Στενά του Τραμπ».

Υποστήριξε, επίσης, ότι απομένουν «3.554 στόχοι» στο Ιράν και ότι η σύγκρουση «δεν έχει τελειώσει». 
 
Ισχυρίστηκε ότι οι ΗΠΑ έβαλαν τέλος στον «πυρηνικό εκβιασμό» του Ιράν και επέμεινε πως η αμερικανική πλευρά διαπραγματεύεται με την Τεχεράνη. Στο ίδιο πλαίσιο, ο ειδικός απεσταλμένος του, Στιβ Γουίτκοφ, δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον ελπίζει να έχει επαφές με το Ιράν μέσα στην εβδομάδα και ανέφερε πως στο τραπέζι βρίσκεται πρόταση 15 σημείων, για την οποία αναμένεται ιρανική απάντηση.

Επανέλαβε, εξάλλου,  απειλές και προειδοποιήσεις και προς το ΝΑΤΟ, λέγοντας ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να μην πάνε να βοηθήσουν άλλα κράτη μέλη του NATO σε περίπτωση που παρουσιαστεί τέτοια ανάγκη, κατά τη διάρκεια επιχειρηματικής εκδήλωσης στο Μαϊάμι.

Το NATO «απλά δεν ήταν εκεί», πέταξε ο αμερικανός πρόεδρος, μιλώντας για «τρομερό λάθος», προφανώς αναφερόμενος στο αίτημα του –που απορρίφθηκε– οι σύμμαχοι των ΗΠΑ να διαθέσουν στρατιωτική υποστήριξη για να ανοίξουν τα Στενά του Ορμούζ.

«Ξοδεύουμε εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια τον χρόνο για το NATO, εκατοντάδες δισεκατομμύρια για να τους προστατεύουμε, και πάντα ήμασταν εκεί γι’ αυτούς, αλλά τώρα, με δεδομένες τις ενέργειές τους, υποθέτω ότι δεν πρέπει να είμαστε, πρέπει;» διερωτήθηκε ρητορικά ο Αμερικανός πρόεδρος. 

Σχετικά θέματα

Post
Filter