Απόψεις

Νούμερα

Η στατιστική είναι ο καλύτερος τρόπος να πεις ψέμματα. Έτσι, τουλάχιστον, υποστηρίζουν διάφοροι αστοί δημοσιολόγοι με το στυλ του ξερόλα και πανεπιστήμονα εξυπνάκια, όταν δεν τους βγαίνουν τα…νούμερα. Γιατί καμιά φορά, τα…νούμερα είναι τόσο προφανή, που δυσκολεύουν ακόμα και τους αστούς επιστήμονες να βαφτίσουν το ψάρι-κρέας. Να μας πείσουν δηλαδή ότι είναι απείρως…νορμάλ να κάνει έξι το λαδόξιδο, άμα κάνει τρεις το λάδι και άλλες τρεις το ξύδι!

Το 1ο πρόβλημα λοιπόν, είναι η αντικειμενική πραγματικότητα. Γιατί η αντικειμενική πραγματικότητα είναι αμείλικτη με ό,τι προεξέχει. Τοιουτοτρόπως, είναι αμείλικτη και με τη βλακεία που προεξέχει ωσάν…λοφίο πάνω από το κεφάλι των φωστήρων της αστικής οικονομίας, όταν προσπαθούν να μας πείσουν ότι έρχεται η ανάπτυξη, οπότε ΄΄μακάριοι οι πεινώντες και διψώντες΄΄. Αυτά, τα έλεγε μονάχα ο Ιησούς! Κι αυτός, τουλάχιστον, τάιζε καμιά πενηνταριά χιλιάδες άτομα με 2 ψάρια μόνο! Και κερνούσε νερό…αλκοολούχο (4%) όλη την Κανά. Ενώ ημείς σήμερον, από Κανά έχουμε μόνο…Μελίνα, κι αυτή σπάνια. Γιατί, καλά όλα αυτά, αλλά οι εργαζόμενοι ούτε πίνουν ούτε τρώνε…΄΄ανάπτυξη΄΄. Όπως δεν τρώνε και κουτόχορτο.

Το 2ο πρόβλημα δε, είναι ότι η στατιστική, όπως και όλες οι επιστήμες άλλωστε, είναι σαν τις μπαταρίες. Για να δουλεύουν, πρέπει να είναι φορτισμένες. Και σε ένα ταξικό σύστημα, είναι ταξικά φορτισμένες.

Υπάρχει από τη μία, η στατιστική των αφεντικών.

Εν ολίγοις, τα νούμερα (κυριολεκτικά) , που αραδιάζουν διάφορα νούμερα (μεταφορικά) όπως ο Πρετεντέρης, ο ΣΚΑΙ και ο Τσακαλώτος.

Υπάρχει από την άλλη, η στατιστική των εργαζομένων.

Που εν πολλοίς, ΄΄μιλάει΄΄ με αριθμούς αμείλικτους.

Και,πάμε:

50 δις ευρώ η λεηλασία των Ασφαλιστικών Ταμείων που έγιναν λάδι στα γρανάζια της εργοδοσίας, αλλά ξύδι στις τσέπες των εργαζομένων που καλούνται τώρα να πληρώσουν το…λαδόξιδο. Ή αλλιώς,τα δεκάδες δις που παίχτηκαν στον χρηματιστηριακό τζόγο, δανεικά και αγύριστα!

14 δις ευρώ τα χρέη των εργοδοτών και κράτους στα Ασφαλιστικά Ταμεία. Που φυσικά αμφότεροι έχουν δεσμευτεί ότι θα τα επιστρέψουν, αλλά η φάση θυμίζει ατάκα από ελληνική ταινία:΄΄άμα δεις ρέστα, γράψε μου΄΄!

12 δις ευρώ το κούρεμα των Ταμείων.

Γιατί μετά από κάθε κούρεμα, τι προκύπτει; Τρίχες.

Και τι είναι 12 δις τη σήμερον ημέρα; Τρίχες.

Ούτε καν το 10% του ΑΕΠ. Κλάιν!

30% ανεργία και 40% ανασφάλιστη εργασία. Άρα ποια ταμεία;Ποιες εισφορές; Ποια Στικούδη και ποια Amstel; Να ΄χαμε, να λέγαμε(κυριολεκτικά)!

Αλλά για όλα υπάρχει λύση, λένε οι αστοί οικονομολόγοι.

Αφού δουλεύουν λιγότεροι, θα πληρώνουν περισσότερα, λέει ο ΣΥΡΙΖΑΣ.

Για να βγαίνουν τα νούμερα, λένε οι αστοί δημοσιολόγοι.

Απλά μαθηματικά, λέει η τρόικα.

Τουτέστιν;

1,251 δις ευρώ αύξηση εισφορών στους μισθωτούς ως το 2019.

458 εκ. ευρώ αύξηση εισφορών στους αγρότες ως το 2019.

411 εκ. ευρώ αύξηση εισφορών στους αυτοαπασχολούμενους.

2,218 δις ευρώ η προβλεπόμενη αφαίμαξη.

Και,τι; Πάλι δε βγαίνει ο ισολογισμός; Κανένα πρόβλημα. Δε χρειάζεται να είσαι ούτε ο Bolzano ούτε ο Roll για να βρεις τη λύση. Ούτε καν ο Τσακαλώτος.

Άμα δε βγαίνει η πρόσθεση, κάνε αφαίρεση. Το λένε όλοι: o Mπάμπης ο Σουγιάς, ο Πεταλούδας ο Νίκος και όλα τα εγχειρίδια της πολιτικής οικονομίας των αφεντικών!

Αφαίρεση από την τσέπη του λαού. Αφαίρεση με την αόρατο χείρα(που κι αυτή σε εγχειρίδιο των αφεντικών είναι γραμμένη)! Απλά πράματα.

Τουτέστιν ξανά.

6,016 δις ευρώ περικοπές ως το 2019 σε συνταξιούχους.

689 εκ.ευρώ περικοπές στο ΕΚΑΣ.

133 εκ. ευρώ περικοπές στο εφάπαξ.

1,026 δις ευρώ περικοπές στους επικουρικούς.

832 εκ.ευρώ περικοπές στα μερίσματα των δημοσίων υπαλλήλων.

Εντάξει, τα νούμερα είναι πολλά. Και βαρετά. Και όπως ξαναείπαμε, μπορεί να λένε και ψέμματα ενίοτε.

Οπότε, να μεταφράσουμε τα νούμερα σε πολιτική και να τα συνοψίσουμε σε μια λέξη μόνο: M N H M O N I O, ή πιο σωστά: M Π Ο Ν Α Μ Α Σ.

Γιατί ναι,μπορεί να έχει έρθει Ιούνης.

Ναι, μπορεί να έχουν σφίξει οι ζέστες.

Μπορεί να ξεραίνεται το σύμπαν από τον καύσωνα.

Αλλά τα αφεντικά κοιτάνε έξω από τα παράθυρα τους και βλέπουν να…χιονίζει!

Γιατί γι΄αυτούς, είναι…Χριστούγεννα!

Γιατί τα χρέη τους στα Ταμεία, τους τα κάνουμε…δώρο!

Γιατί κάτω από τα χριστουγεννιάτικα δέντρα τους, θα βρουν και extra δωράκι 5 δις ευρώ από το ΕΣΠΑ.

Μόνο που αντί για κουραμπιέδες και γαλοπούλες, θέλουν τον εργαζόμενο λαό για κυρίως πιάτο.

Γιατί το κρατικό Ταμείο είναι άδειο. Και όπως λένε οι λακέ(ρ)δες τους: ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ.

Ε, όχι, ρε φίλε.

Άλλωστε το ίδιο κράτος, το δικό τους καπιταλιστικό κράτος, αυτό με τα άδεια ταμεία, που αυτοί τα αδειάσανε αλλά εμείς θα τα πληρώσουμε, ήταν πολύ γαλαντόμο όταν το 2013 έδινε εγγυήσεις (ΝΔ) 25 δις ευρώ στις τράπεζες.

Ή όταν το 2014 (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και δεκανίκια), έκανε ανακεφαλαιοποίηση στους πένητες τραπεζίτες με 8,3 δις ευρώ.

Ή όταν το 2016 (ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ), ξανάκανε ανακεφαλαιοποίηση με 5,7 δις ευρώ στις ίδιες πάμφτωχες και απειλούμενες τράπεζες.

Τουλάχιστον, ο Τσακαλώτος είχε την ειλικρίνεια να δηλώσει στη Βουλή: Δεσμεύσαμε τη χώρα ως το 2115! Και ήτανε περιχαρής. Γελούσε ο άνθρωπας! Σαν να έκανε γιορτή, όσο ο κοσμάκης τραγουδάει το ΄΄Δεύτε, λάβετε τελευταίον ασπασμόν΄΄. Έχει κουλτούρα η ΔΦΑ, όχι αστεία. Δίπλα στο λαό…

Απελευθερώνονται και τα ΄΄κόκκινα δάνεια΄΄. Για να γίνουν τα σπίτια βορά στα επενδυτικά funds. Αυτά δηλαδή που κάποτε οι Συριζαίοι τα λέγανε΄΄κοράκια των αγορών΄΄. Κατά τα άλλα,κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη. Αυτό δεν είναι ΔΦΑ. Είναι φως, νερό, τηλέφωνο, οικόπεδα με δόσεις. Εμ, σου παίρνουν το σπίτι, εμ αυξάνεται ο ΕΝΦΙΑ.

Ρε, παλικάρια είναι άδειο το ταμείο;

  1. Φορολογήστε τους αφορολόγητους εφοπλιστές.

  2. Βάλτε έκτακτη εισφορά 10% στους μονοπωλιακούς ομίλους.

  3. Φορολογήστε τα κρυφά και φανερά κέρδη των μετοχικών εταιρειών.

  4. Ανακεφαλαιοποιήστε τα Ασφαλιστικά Ταμεία αντί για τις τράπεζες.

Όχι ότι θα ήταν καμία επαναστατική λύση αυτό. Αλλά θα ήταν μια αρχή.

Αλλά τι λέμε τώρα; Μιλάμε για την κυβέρνηση που έκανε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για να χαρίσει σε βιομηχάνους πρόστιμα που είχαν προκύψει από παράνομες δραστηριότητες τους(!), την ίδια εποχή που έκανε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για να δεσμεύσει τα αποθεματικά των δημόσιων οργανισμών. Την ίδια κυβέρνηση που προσπαθεί να πείσει τον λαό να φοβάται την μανούλα Ε.Ε. Που και αύριο να φεύγαμε από την Ε.Ε., μόνο από την κατάργηση των ποσοστώσεων, θα κερδίζαμε κοντά 1 δις ευρώ. Tώρα που για κάθε 1 δις ευρώ,αποπληρώνουμε…5, είναι σαφώς καλύτερα. Απλά μαθηματικά. Είναι πασιφανές. Το θέμα είναι απλώς, από πού το βλέπεις αυτό το…πασιφανές! Είναι ,δηλαδή , θέμα γωνίας. Και οπτικής.

Και η (προ)οπτική είναι μία:

Koινωνικοποίηση μέσων παραγωγής, λαϊκή οικονομία, κόκκινο νόμισμα και εργατική εξουσία.

Τελεία. Χωρίς περικοκλάδες και αστερίσκους.

ΥΓ1. Άσχετο, αλλά σχετικό. Επειδή όλα είναι θέμα οπτικής…

Ο λαός της Πάτρας και ο κομμουνιστής δήμαρχος της έκαναν μια μεγαλειώδη πορεία 220 χλμ. , μια διαδήλωση 10 ημερών με φινάλε μια συγκλονιστική εκδήλωση στο Σύνταγμα.

Τα ΜΜΕ έδειξαν 10 λεπτά στιγμιότυπα από αυτές τις 10 ημέρες. Η φάση είναι απόκρυψη…

Ο αχαρακτήριστος δήμαρχος Μαραθώνα έκανε πτήση με ένα αερόστατο-γκαούκα με φινάλε μια εντυπωσιακή τούμπα σε κάτι βουνοπλαγιές.

Τα ΜΜΕ έδειχναν 10 ημέρες στιγμιότυπα από αυτά τα 10 λεπτά χαζομάρας. Η φάση είναι αερόστατο…

ΥΓ2. Άσχετο, αλλά ακόμα πιο σχετικό.

Οι δυνάμεις που στηρίζονται από το ΠΑΜΕ ανακηρύχθηκαν 1η δύναμη στην ΟΕΝΓΕ, την πανελλαδική ομοσπονδία νοσοκομειακών γιατρών.

Έτυχε , λοιπόν, την επόμενη ημέρα, ν΄ακούσω το διάλογο αυτόν, που διαμείφθηκε ανάμεσα σε έναν ΣΥΡΙΖΑΙΟ και τον συναγωνιστή Μπάμπη Λ. στο νοσοκομείο:

-Kαι τι έγινε ρε που ήρθατε πρώτοι; Τι θα γίνει δηλαδή; Εμείς έχουμε τα πόστα, το Υπουργείο, τις εταιρείες. Τι θα αλλάξει; Τι νομίζεις ότι σημαίνει δηλαδή;

Για να πάρει την πληρωμένη απάντηση…

-Ρε, είμαστε 1η δύναμη και στους γιατρούς πλέον! Ένα μόνο πράγμα σημαίνει αυτό και θυμήσου το:

Eρχόμαστε ρε… ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ! Φυλαχτείτε!

 

(Επισκέψεις: 218 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend