Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Νέο πακέτο 2,5 δισ. των ΗΠΑ στο καθεστώς Ζελένσκι – Η Ρωσία μιλά για «ενέργειες» τύπου Ουκρανίας στην Ταϊβάν

Το «βοήθημα» 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την «ασφάλεια» της Ουκρανίας, ανακοίνωσε σήμερα ο Αμερικάνος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ρίχνοντας «λάδι στη φωτιά» της..

Το «βοήθημα» 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την «ασφάλεια» της Ουκρανίας, ανακοίνωσε σήμερα ο Αμερικάνος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ρίχνοντας «λάδι στη φωτιά» της ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και Ρωσίας. 

Η συγκεκριμένη βοήθεια περιλαμβάνει ένα επιπλέον πακέτο απορρόφησης 1,25 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον ουκρανικό στρατό και ένα πακέτο 1,22 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Πρωτοβουλία για την Ασφάλεια της Ουκρανίας (USAI).

Άρον άρον, ο Τζ.Μπάιντεν καλεί την αμερικάνικη κυβέρνηση να αυξήσει το συντομότερο δυνατό την απόσυρση παλαιότερου αμερικανικού εξοπλισμού για την Ουκρανία, την ταχεία παράδοση νέων εξοπλισμών στο πεδίο της μάχης και στη συνέχεια την αναζωογόνηση της «αμυντικής» βιομηχανικής βάσης των ΗΠΑ για τον εκσυγχρονισμό και την αναπλήρωση των αμερικάνικων αποθεμάτων με νέα όπλα.

Στη δήλωση του σημειώνεται, πως το Υπουργείο Άμυνας βρίσκεται σε διαδικασία παράδοσης εκατοντάδων χιλιάδων βλημάτων πυροβολικού, χιλιάδων ρουκετών και εκατοντάδων τεθωρακισμένων οχημάτων.

Οι ΗΠΑ προσπαθούν να «πιέσουν» για την Ταϊβάν με αντίστοιχες μεθόδους που αξιοποίησαν στην Ουκρανία, λέει ο Λαβρόφ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, στην προσπάθειά τους να πιέσουν την Κίνα για το ζήτημα της Ταϊβάν, χρησιμοποιούν μεθόδους πολύ παρόμοιες με εκείνες που χρησιμοποιήθηκαν προηγουμένως για να δημιουργήσουν αντιρωσικά ερείσματα στην Ουκρανία, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στη συνέντευξή του στο τέλος του έτους στο TASS.

«Οι Αμερικανοί λαμβάνουν προκλητικές ενέργειες στα στενά της Ταϊβάν, προμηθεύουν όπλα στην Ταϊπέι και αναπτύσσουν έναν οιονεί πολιτικό διάλογο με τις αρχές εκεί. Όλα αυτά μαζί αναμφίβολα συμβάλλουν στην ανάπτυξη των αυτονομιστικών συναισθημάτων. Αυτές οι μέθοδοι μοιάζουν πολύ με αυτά που χρησιμοποιήθηκαν κάποτε από τους Αμερικανούς για να δημιουργήσουν αντιρωσικά ερείσματα στην Ουκρανία», πρόσθεσε ο Λαβρόφ, επαναλαμβάνοντας ότι η Μόσχα είναι κατά της ανεξαρτησίας της Ταϊβάν με οποιαδήποτε μορφή. 

Ο Λαβρόφ είπε επίσης ότι το ΝΑΤΟ, το οποίο συμμετείχε στην εισβολή στην περιοχή του Κουρσκ και χτυπά με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς στο ρωσικό έδαφος, θα πρέπει να «κοιτάξει τον εαυτό του στον καθρέφτη» πριν κατηγορήσει τη Μόσχα για κλιμάκωση.  Από 902.gr 

Σχετικά θέματα