Κοινωνία

Νεκρός συμβασιούχος εργάτης του δήμου Αμαρουσίου

Άφησε την τελευταία πνοή του την ώρα της δουλειάς. Συμβασιούχους – «παρατασιούχος» στο δήμο Αμαρουσίου σε μεροκάματο με ημερομηνία λήξης…. «Άλλος ένας νεκρός εργάτης στο βωμό της εντατικοποίησης της εργασίας και της έλλειψης μέτρων υγείας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ-ΟΤΑ με αφορμή τραγικό περιστατικό στο Δ. Αμαρουσίου.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Άλλος ένας εργάτης έρχεται να προστεθεί στη μακάβρια λίστα των εργαζομένων που πεθαίνουν κατά τη διάρκεια της εργασίας. Η ΔΑΣ ΟΤΑ εκφράζει τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του συναδέλφου που πέθανε χθες Δευτέρα το μεσημέρι από παθολογικά αίτια. Συγκεκριμένα ο συνάδελφος συμβασιούχος με παράταση, πατέρας τριών παιδιών, που δούλευε ως οικοδόμος αισθάνθηκε δυσφορία και ανακοίνωσε στους συναδέλφους του ότι δεν αισθάνεται καλά και ότι πάει για λίγο στο αμάξι του. Αποτέλεσμα μετά από λίγο οι συνάδελφοι να τον βρουν νεκρό στη θέση του οδηγού.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και η Διοίκηση του Δήμου έχουν την κύρια ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα και στο δήμο μας αφού με τη πολιτική τους συνεχίζουν να θεωρούν κόστος την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων. Την ίδια στιγμή γνωρίζουν όλοι ότι η έλλειψη προσωπικού έχει χτυπήσει κόκκινο με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις να μην μπορούν να σηκώσουν κεφάλι. Οι προληπτικές εξετάσεις που πραγματοποιούνται στο δήμο μας εξακολουθούν να είναι λειψές και τα καρδιογραφήματα θεωρούνται πολυτέλεια. Μαζί με όλα αυτά έχουν να αντιμετωπίσουν και την ανασφάλεια και το άγχος για το αν θα έχουν δουλειά την επόμενη μέρα.

Και όλα αυτά συμβαίνουν σε μια περίοδο που η κυβέρνηση προκειμένου να μειώσει ακόμα περισσότερο το μισθολογικό κόστος επιχειρεί να βάλει χέρι στα ΒΑΡΕΑ και ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ.

Να μην τολμήσουν. ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΕ.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να βρίσκονται σε αγωνιστική επαγρύπνηση να μην επιτρέψουμε τις ανατροπές στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.

Η ΔΑΣ ΟΤΑ για ακόμα μια φορά εκφράζει τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του συναδέλφου».

(Επισκέψεις: 675 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend