Κοινωνία

Νεκρός στη «μάχη» για το μεροκάματο

Την τελευταία του πνοή άφησε ένας νεαρός εργάτης στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης. Ο 40χρονος εργαζόμενος αλβανικής καταγωγής, χτυπήθηκε από ηλεκτρικό ρεύμα στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού στο Λασίθι. 

Ο εργάτης μαζί με δύο συναδέλφους τους, οι οποίοι τραυματίστηκαν εργαζόταν για εργολάβο που είχε αναλάβει εργασίες συντήρησης στις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού της περιοχής.

Οι τρεις εργαζόμενοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, από ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, αλλά δυστυχώς ο ένας από αυτούς έχασε τη «μάχη» με τη ζωή. Ο δεύτερος έχει σοβαρά τραύματα και νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ και ο τρίτος παραμένει στο νοσοκομείο.

Τα αίτια για τις συνθήκες του ατυχήματος διερευνώνται.

Σοβαρό εργατικό ατύχημα

Εξάλλου ένα ακόμα πολύ σοβαρό εργατικό «ατύχημα» συνέβη το πρωί της Δευτέρας στην Υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Ειδικότερα απορριμματοφόρο του δήμου κατευθυνόμενο στο ΧΥΤΑ Άνω Λιοσίων εξετράπη της πορείας του ενώ βρίσκονταν στην έξοδο «5» της Αττικής Οδού, με αποτέλεσμα να σπάσει τα προστατευτικά κιγκλιδώματα και να ανατραπεί.

Ο 51χρονος οδηγός Η. Ζ. μεταφέρθηκε πολύ σοβαρά τραυματισμένος στο Θριάσιο Νοσοκομείο όπου και χειρουργήθηκε. Η κατάσταση παραμένει κρίσιμη. 

Οι δύο νέες τραγωδίες έρχονται να προστεθούν στη μακρά, μακάβρια λίστα των εργατικών δυστυχημάτων. Η αύξηση των εργατικών ατυχημάτων  μέσα στο 2017 έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις. 

Όπως είχε καταγράψει ο Ημεροδρόμος, μόνο μέσα στον Αύγουστο του 2017, έχασαν τη ζωή τους έντεκα εργάτες στους χώρους δουλειάς. 

(Επισκέψεις: 20 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend