Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Να μην περάσει η προσπάθεια των εργατοπατέρων ενάντια στη νόμιμα εκλεγμένη διοίκηση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας

Τους μηχανισμούς των εργατοπατέρων που σέρνουν στα δικαστήρια με ασφαλιστικά μέτρα τη νόμιμη διοίκηση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ), η οποία εκλέχθηκε στο 40ό Συνέδριο, καταγγέλλουν συνδικαλιστικές Οργανώσεις εκφράζοντας παράλληλα την αλληλεγγύη τους. -- Τα ασφαλιστικά μέτρα εκδικάζονται την Παρασκευή 3 Γενάρη και η ΟΙΥΕ καλεί σε κινητοποίηση στις 9 π.μ. στα δικαστήρια της Ευελπίδων

Πρόσθεσε τον Ημεροδρόμο στην Google

Τους μηχανισμούς των εργατοπατέρων που σέρνουν στα δικαστήρια με ασφαλιστικά μέτρα τη νόμιμη διοίκηση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ), η οποία εκλέχθηκε στο 40ό Συνέδριο, καταγγέλλουν συνδικαλιστικές Οργανώσεις εκφράζοντας παράλληλα την αλληλεγγύη τους.

Θυμίζουμε ότι «σωματεία» – μηχανισμοί που ο σκοπός της ύπαρξης τους είναι η παραγωγή νόθων αντιπροσώπων προχώρησαν σε ασφαλιστικά μέτρα, ζητώντας την ακύρωση των αποφάσεων του 40ού Συνεδρίου. Τα ασφαλιστικά μέτρα εκδικάζονται την Παρασκευή 3 Γενάρη και η ΟΙΥΕ καλεί σε κινητοποίηση στις 9 π.μ. στα δικαστήρια της Ευελπίδων. 

«Ενοχλούνται γιατί στο μήνα που έχει μεσολαβήσει από το 40ο Συνέδριο η νέα διοίκηση με τις πρωτοβουλίες και τις παρεμβάσεις της έχει στρίψει το τιμόνι στην κατεύθυνση της στήριξης των αγώνων που δίνουν τα σωματεία μέλη της για τα προβλήματα και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων. Ιδιαιτέρα το σωματείο μας αλλά και οι συνάδελφοί μας σε εμπόριο και τηλεπικοινωνίες έχουμε καταλάβει σε αυτό το σύντομο διάστημα τι σημαίνει να βρίσκεται η Ομοσπονδία έμπρακτα στο πλευρό μας. Ενοχλούνται γιατί θέλουν μια Ομοσπονδία που θα υπονομεύει κάθε αγωνιστική πρωτοβουλία και δράση, που θα είναι μακριά και απούσα από τις ανησυχίες και τους αγώνες μας. Επιδιώκουν νομιμοποιήσουν με δικαστικές αποφάσεις τη νοθεία και “σωματεία” φαντάσματα που εμφανίζονται και εξαφανίζονται από συνέδριο σε συνέδριο, να βάλουν την Ομοσπονδία στο γύψο του εναγκαλισμού με κυβέρνηση και εργοδοσία», σημειώνει ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας«Δεν θα τους περάσει!» τονίζει και προσθέτει: «Υπερασπιζόμαστε τη μάχη που δώσαμε για να ξεμπερδέψει η Ομοσπονδία από τη νοθεία και τους εργοδοτικούς μηχανισμούς, για να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα, για να οργανώνει την πάλη μας για όλα όσα έχουμε πραγματικά ανάγκη, κόντρα σε κυβέρνηση και εργοδοσία».

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας στέκεται στο πλευρό της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, που εκλέχτηκε νόμιμα στο 40ο συνέδριο, σημειώνοντας πως «διαμαρτύρονται τα σωματεία – φαντάσματα των νόθων διαδικασιών ζητώντας από τα δικαστήρια να τιμωρήσουν την συνδικαλιστική δράση, τη νόμιμη λειτουργία των συνδικαλιστικών οργανώσεων, τη νομιμότητα των Συνεδρίων».

Η Ομοσπονδία Φαρμάκου (ΟΕΦΣΕΕ) στηρίζει τον αγώνα της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ) ενάντια στους εργατοπατέρες που με τα «σωματεία»-μηχανισμούς τους ζητούν την ακύρωση των αποφάσεων του 40ου Συνεδρίου της. Στηρίζει την κινητοποίηση και καλεί τα σωματεία-μέλη της να πάρουν αντίστοιχες αποφάσεις στήριξης.

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αγρινίου σημειώνει: «Μαζί υπερασπιζόμαστε τη μάχη που δώσαμε για να ξεμπερδέψουμε από τις νοθείες και τους μηχανισμούς. Για να συνεχίσει η Ομοσπονδία να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα των αναγκών και των διεκδικήσεων μας».

Το Σωματείο Εργαζομένων ΝΕΧΙ (πρώην «First Data») επισημαίνει: «Δεν θα τους περάσει! Η Ομοσπονδία μετά από πολλά χρόνια, επανήλθε στα χέρια των μάχιμων συνδικαλιστικών δυνάμεων, που μπαίνουν μπροστά στις διεκδικήσεις, που οργανώνουν τους αγώνες των εργαζόμενων! Δεν τους την χαρίζουμε, δεν θα τους αφήσουμε σε μια τέτοια κρίσιμη στιγμή που οργανώνονται μια σειρά από αγώνες για αυξήσεις, υπογραφή συλλογικών συμβάσεων κ.α. να καταστήσουν την Ομοσπονδία ανενεργή!».

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας «στηρίζει την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, στηρίζει το γεγονός ότι η πλειοψηφία της διοίκησης πέρασε στα χέρια των ταξικών – συνεπών αγωνιστικών δυνάμεων. Αυτό σημαίνει ότι από καλύτερες θέσεις οι εργαζόμενοι/ες των κλάδων που καλύπτει θα μπορούν να στηριχθούν και να παλέψουν  για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων τους».

«Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους εκλεγμένους συνδικαλιστές και στα υπαρκτά Σωματεία», τονίζει το Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας επισημαίνοντας: «Είμαστε περήφανοι και είναι τιμή μας που γνωρίσαμε το πραγματικό εργατικό κίνημα. Αυτό το κίνημα μας κράτησε όρθιους 5 χρόνια. Με αυτό το κίνημα συνεχίζουμε».

«Η αλλαγή προσανατολισμού της νέας Διοίκησης, η δραστηριοποίησή της, με παρεμβάσεις και αγωνιστικές πρωτοβουλίες, στο πλευρό χιλιάδων εργαζομένων στο εμπόριο, στις τηλεπικοινωνίες, η ενεργή υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, ενόχλησε την εργοδοσία και γι αυτό ενεργοποίησε τους αντιδραστικούς μηχανισμούς της. Θέλουμε σωματεία και ομοσπονδίες, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα,των αναγκών και των διεκδικήσεων μας», σημειώνει η ΠΕΜΕΝ.

Το Σωματείο Καθαριστών και Καθαριστριών Πειραιά και Νήσων καταγγέλλει «τους μηχανισμούς παραγωγής νόθων αντιπροσώπων στη μεγαλύτερη Ομοσπονδία του ιδιωτικού τομέα που με ασφαλιστικά μέτρα ζητούν την ακύρωση των νόμιμων διαδικασιών του 40ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας».

Από 902.gr

 

Σχετικά θέματα

Post
Filter