Κοινωνία

Καταγγελία ΠΑΜΕ: Μπράβοι με όπλα στο συνέδριο της ΟΙΥΕ (βίντεο)

Την παρουσία «ένοπλων μπράβων» μέσα στο χώρο του 38ου συνεδρίου της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ), που πραγματοποιείται στο Novotel, καταγγέλλουν μέλη του ΠΑΜΕ. 

Όπως γράφει ο 902.gr «ανάμεσα στους μπράβους, που οι εργαζόμενοι πέταξαν έξω από το χώρο του ξενοδοχείου, διαπιστώθηκε πως υπήρχε και ένας που έφερε γκλομπ και όπλο. Ενώ οι τραμπούκοι που επιστρατεύτηκαν τόλμησαν να απλώσουν χέρι και να χτυπήσουν τον Νίκο Μαυροκέφαλο, μέλος της Διοίκησης του ΕΚΑ».

Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για συνέδριο – μαϊμού και κατήγγειλαν ότι μέλη “της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ που επιστράτευσαν τους ένοπλους μπράβους εναντίων των εργατών, τόλμησαν την ώρα που οι εργάτες πετούσαν έξω τους μπράβους να διαμαρτυρηθούν, ξεστομίζοντας ότι «η τρομοκρατία δεν θα περάσει»”…

Όπως καταγγέλλει η ΔΑΣ στην ΟΥΙΕ: «Παρά την προσπάθειά της να γίνει Συνέδριο συνέβησαν τα εξής:

1. Το Ξενοδοχείο “Novotel” έχει γεμίσει με μπράβους, “φουσκωτούς” από εταιρείες security, φρουροί των εργοδοτών που παρουσιάζονται ως συνδικαλιστές.

2. Εξαφάνισαν τις κάρτες των αντιπροσώπων.

3. Οι εργοδότες – συνδικαλιστές σε κεντρική συνεννόηση με τη μεγαλοεργοδοσία των supermarket, των εφοπλιστών, προσπαθούν να κάνουν ένα συνέδριο για να εκλεγούν οι ίδιοι στη Διοίκηση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας».

«Φέρανε τους μπράβους μες στα σωματεία, να ποια είναι η δημοκρατία», ήταν η απάντηση των αντιπροσώπων της ΔΑΣ, απαιτώντας να αποχωρήσουν μπράβοι, σεκιουριτάδες και φουσκωτοί.

Παράλληλα, έξω από το ξενοδοχείο, εργαζόμενοι και σωματεία συγκεντρώθηκαν, απαιτώντας: «Έξω η εργοδοσία από τα Συνδικάτα. Συνδικάτα εργατών, όχι των εργοδοτών». Οι εργαζόμενοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, του Συνδέσμου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πειραιά, του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής και του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Λαυρεωτικής.

Το μεσημέρι του Σαββάτου μπήκαν σύνεδροι της ΔΑΣ ντυμένοι με στολές μαϊμούδων, σατιρίζοντας την απόπειρα διαπίστευσης διευθυντικών στελεχών ως συνέδρων από την πλειοψηφία της Ομοσπονδίας.

 

 

(Επισκέψεις: 2.802 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend