Πάλι ψέματα μπροστά στα μάτια μας!

ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ Κοινωνία • 8 Απριλίου 2016

Σαν να μην ζήσαμε τίποτα τις ημέρες πριν το δημοψήφισμα, σαν μην παρακολούθησε κανείς τηλεόραση, σαν μη διάβαζε κανείς εφημερίδες και ιστοσελίδες, σαν μην άκουγε κανείς ραδιόφωνα!  Με αφορμή την άτυπη γνωστοποίηση της απόφασης του  Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ για δημοσιογράφους και στελέχη των τηλεοπτικών σταθμών MEGA, ΣΚΑΪ και ANT1 έχει ξεκινήσει μια συζήτηση. Για την ακρίβεια, ακούμε πως διώκονται πολιτικά για την άποψη τους και τη γνώμη τους, την περίοδο του δημοψηφίσματος. 

Ανεξάρτητα από την απόφαση του Πειθαρχικού εμείς θα τονίσουμε:  

Θυμόμαστε όλοι την θέση και την άποψη αρκετών δημοσιογράφων και ΜΜΕ. Πολλοί εκφράστηκαν δημόσια εκείνη την περίοδο και καλά έκαναν. Απόψεις για το δημοψήφισμα εκφράστηκαν και από την ιστοσελίδα μας, από δημοσιογράφους και συνεργάτες της και όχι μόνο. Ποιος θα είχε αντίρρηση στη δημόσια έκφραση γνώμης για το δημοψήφισμα; Λίγοι και σίγουρα όχι εμείς.

Το θέμα όμως είναι αλλού!  Δεν μπορούμε να κάνουμε σαν να μην είδαμε στημένα και κατασκευασμένα ρεπορτάζ, σαν να μην ακούσαμε ποτέ πώς παρουσιάστηκαν οι απόψεις γύρω από το δημοψήφισμα, σαν να «εξαφανίστηκε» από τη μνήμη ο φόβος και η τρομοκρατία που καλλιεργήθηκε από συγκεκριμένα ΜΜΕ και τους εκπροσώπους τους!  Δεν θα μας πούνε, τελικά, πως η πραγματικότητα είναι διαφορετική  απ’ αυτή που ζήσαμε.

Επιπλέον, ας μην ξεχνάμε πως ο δημοσιογράφος έχει (ή τουλάχιστον θα πρέπει να έχει!) το δικαίωμα και την υποχρέωση να λέει τη γνώμη του. Κυρίαρχο ρόλο, όμως, στην επιρροή της κοινής γνώμης έχουν οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ, στο σύστημα που ζούμε. Προφανώς σημαντικότερη επιρροή μπορούν να ασκήσουν τα μεγάλα και κυρίαρχα ΜΜΕ, άρα και οι ιδιοκτήτες τους, ανάλογα με τα συμφέροντά τους. 

Η κεντρική φωτογραφία του θέματος είναι γνωστή, όπως είναι γνωστά και αυτά που ακολουθούν: 

mega

 

assysspest12144281435920544

 

Ετικέττες: ,

kapsimi

kapsimi

kapsimi

Τα σχόλια δεν είναι διαθέσιμα

Άποστολή άρθρου μέσο Email