Πολιτική

Mητσοτάκης: Βγαίνουν 40 μισθωμένα λεωφορεία – ΚΚΕ: Είναι κοροϊδία-Θα μπορούσαν άμεσα να βγουν 300

Επικοινωνιακή επίσκεψη του πρωθυπουργού στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ

Το αμαξοστάσιο της ΟΣΥ επισκέφθηκε νωρίς το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για να αμβλύνει τις εντυπώσεις από την κατάσταση συνωστισμού που επικρατεί επί ένα χρόνο πανδημίας στα ΜΜΜ. Αφορμή για τη πρωινή επίσκεψη είναι πως από σήμερα βγαίνουν στους δρόμους 40 λεωφορεία μέσω leasing.

Στις δηλώσεις του ο πρωθυπουργός προσπάθησε να εμφανίσει μικρό το πρόβλημα του συνωστισμού στα ΜΜΜ, υποστηρίζοντας ότι «δεν παρατηρείται παντού συνωστισμός» και πως «υπάρχει συνωστισμός σε κάποιες γραμμές, οι οποίες πρέπει σε πρώτη φάση να υποστηριχθούν». Ισχυρίστηκε επίσης ότι «εμείς από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι θέλουμε να στηρίξουμε τα ΜΜΜ, πρωτίστως τα λεωφορεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Αποτελούσε μία δέσμευσή μας πριν χτυπήσει ο κορονοϊός. Η ανάγκη αυτή έγινε ακόμα πιο επιτακτική λόγω του κορονοϊού και με γρήγορα βήματα υλοποιούμε τη δέσμευσή μας».

Για κοροϊδία κάνει λόγο τοΓραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ και επισημαίνει πως η κυβέρνηση θα μπορούσε άμεσα να βγάλει στην κυκλοφορία πάνω από 300 λεωφορεία αν αγόραζε ανταλλακτικά και έκανε προσλήψεις.

Ολόκληρη η ανακοίνωση: «Μετά από ένα χρόνο πανδημίας και ενώ τα Μέσα Μεταφοράς έχουν εξελιχθεί σε υγειονομικές “βόμβες” για επιβάτες και εργαζόμενους, μόνο ως κοροϊδία μπορεί να θεωρηθεί η μίσθωση 40 λεωφορείων, μεταχειρισμένων, που ανακοινώθηκε απ’ τον κ. Μητσοτάκη χαράματα, σ’ ένα αμαξοστάσιο όπου τα κρούσματα στους εργαζομένους έχουν χτυπήσει κόκκινο.

Κι όλα αυτά, μάλιστα, τη στιγμή που η κυβέρνηση θα μπορούσε να αξιοποιήσει το στόλο των λεωφορείων που βρίσκονται ακινητοποιημένα στα αμαξοστάσια και άμεσα να βγάλει στην κυκλοφορία περισσότερα από 300 λεωφορεία αν χρηματοδοτούσε την αγορά ανταλλακτικών για να επισκευαστούν και αν έκανε τις αναγκαίες προσλήψεις προσωπικού.

Όμως η υποβάθμιση και η απαξίωση των αστικών συγκοινωνιών είναι επιλογή της κυβέρνησης της ΝΔ, όπως και της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ, τις συνέπειες της οποίας τις βιώνει ο λαός που στριμώχνεται και ταλαιπωρείται καθημερινά στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ενώ παραβιάζονται ακόμη και στοιχειώδεις κανόνες προστασίας της υγείας του». Πηγή: 902.gr

(Επισκέψεις: 1.711 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend