Πολιτισμός

Μια τραγική ιστορία επί σκηνής

«He{a}lter Skelter ή Πέθανε το καλοκαίρι του έρωτα» - Κάθε Σάββατο και Κυριακή στο Θέατρο Αργώ

Tον Αύγουστο του 1969 ένα τραγικό γεγονός συγκλονίζει την αμερικανική και την παγκόσμια κοινή γνώμη. Πρόκειται για τη σφαγή επτά ατόμων, ανάμεσά τους και την έγκυο σύζυγο του σκηνοθέτη Ρομάν Πολάνσκι, Σάρον Τέητ,  από τις γυναίκες που ακολουθούσαν τον παρανοϊκό Τσαρλς Μάνσον. Τον άνθρωπο που κάτω από το τρίπτυχο σεξουαλική απελευθέρωση – ναρκωτικά – παραθρησκεία «προσηλύτιζε» γυναίκες με τυφλή πίστη στο πρόσωπό του και οργάνωσε εγκλήματα.

Αυτή την τραγική ιστορία έρχεται στη σκηνή του θεάτρου Αργώ με το έργο «He{a}lter Skelter ή Πέθανε το καλοκαίρι του έρωτα», του οποίου το κείμενο και τη σκηνοθεσία υπογράφει η Νίκη Σπανού. Η συγγραφέας και σκηνοθέτης προσεγγίζει την υπόθεση μέσα από τις γυναίκες που ακολουθούσαν τον Μάνσον και βασίζεται στις πραγματικές ιστορίες τους.

Με «εργαλείο» τις συνεντεύξεις οι τέσσερις κοπέλες θα κληθούν να μιλήσουν για τα εγκλήματα που διέπραξαν. Και γιατί. Και απαντώντας, Θα καταλάβουν λίγο παραπάνω τους εαυτούς τους. Ή θα χαθούν ακόμα πιο πολύ στις αναμνήσεις τους. Θα έρθουν αντιμέτωπες η μία με την άλλη. Θα δικαιολογήσουν και θα δικαιολογηθούν. Θα τιμωρηθούν, θα εξιλεωθούν.

Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 18:00 στο Θέατρο Αργώ (Ελευσινίων 15, Στάση Μετρό Μεταξουργείο).

(Επισκέψεις: 436 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Διαφήμιση

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend