Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Μητσοτάκης στη «λάσπη» της εγκληματικής πολιτικής: Έκανε «όχημα» τις καταστροφές για να συνεχίσει το απάνθρωπο «έργο» της κυβέρνησης του!

Ένας Μητσοτάκης πιο «άριστος» από ποτέ. Ένας Μητσοτάκης χειρότερος από ποτέ. Αυτός ήταν ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στο Βελλίδειο Συνεδριακό..

Ένας Μητσοτάκης πιο «άριστος» από ποτέ. Ένας Μητσοτάκης χειρότερος από ποτέ. Αυτός ήταν ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στο πλαίσιο της 87ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Γιατί; Διότι έκανε «όχημα» τις καταστροφές στη Θεσσαλία και τις φωτιές στον Έβρο για συνεχίσει τη βάρβαρη και εγκληματική πολιτική που μας έφτασε μέχρι εδώ. Μάλιστα εντελώς κυνικά, ανακοίνωσε ότι το επόμενο διάστημα θα επιβάλλει ένα οριζόντιο «χαράτσι» σε όλη την ελληνική κοινωνία καθιστώντας υποχρεωτική την ασφάλιση κατοικιών και καταστημάτων απέναντι στις φυσικές καταστροφές. Το συγκεκριμένο μέτρο για τα φτωχά λαϊκά νοικοκυριά και τις μικρές επιχειρήσεις θα είναι πρόσθετο βάρος (οι βίλες και τα κτίρια των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων εξάλλου είναι ήδη ασφαλισμένα) αλλά από την άλλη πλευρά θα αποτελέσει μια νέα «χρυσοφόρα πηγή» για την καπιταλιστική αγορά των ασφαλιστικών εταιρειών και σε επέκταση των τραπεζών!

Ο πρωθυπουργός δεν κατάφερε (χρησιμοποιώντας μέχρι και στίχους του Βάρναλη: Δεν είμαστε οι δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι, είπε) να ξεφύγει από τον γελοίο αυτοθαυμασμό του ακόμα και σε αυτές τις συνθήκες: «Ποτέ δεν υποχώρησα στα εμπόδια, όσο ανυπέρβλητα κι αν φαίνονταν. Και το ίδιο θα κάνω». 

Δεν κατάφερε και κάτι άλλο ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Να μνημονεύσει τους 17 νεκρούς από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία και τους 28 από τις φωτιές του καλοκαιριού. 

Μπόρεσε, όμως, να ξεκαθαρίσει αυτό που έπρεπε, απευθυνόμενους εκεί που έπρεπε: «Δεν θα θέσω ποτέ σε κίνδυνο τη δημοσιονομική σταθερότητα που αποτελεί το θεμέλιο της προόδου μας»

Η «δημοσιονομική σταθερότητα», λοιπόν, πάνω από τις ανθρώπινες απώλειες και την αντιμετώπιση των συνεπειών των καταστροφών. Για τον ίδιο και την κυβέρνηση του αποκλειστική ευθύνη έχει η κλιματική κρίση και όχι οι εγκληματικές ανεπάρκειες.

Ο πρωθυπουργός είχε το θράσος μέχρι και να δηλώσει περήφανος για την ανταπόκριση του κρατικού μηχανισμού στην Θεσσαλία! Προκάλεσε, έτσι τους ανθρώπους που παρέμειναν παρατημένοι, χωρίς νερό και αντιμέτωποι με τεράστιους υγειονομικούς κινδύνους.

Καπηλευτηκε μέχρι και τη λαϊκή αλληλεγγύη και χαρακτήρισε «μικρόψυχους» εκείνους που του άσκησαν κριτική!

Υπερασπίστηκε τα  κυβερνητικά μέτρα (μη) επιβίωσης σε μια «πνιγμένη» Θεσσαλία! Μάλιστα, σχεδόν χαρούμενος μίλησε για το χρήμα που υποτίθεται ότι θα έρθει από την Ευρωπαϊκή Ένωση (όταν έρθει), «ξεχνώντας», φυσικά, ότι η ΕΕ είναι αυτή που είναι απέρριπτε ως μη επιλέξιμες τις δαπάνες για αντιπλημμυρικά.

Ο Μητσοτάκης «πούλησε» κι ένα… νέο μέτρο: Το ξεπάγωμα δήθεν των τριετιών. Προσέξτε: Το ξεπάγωμα των τριετιών φαίνεται πως δεν θα έχει αναδρομική ισχύ. Έτσι, όταν ξεπαγώσουν οι τριετίες το 2024, δεν θα δοθούν αναδρομικά οι αυξήσεις 10% ανά τριετία, οι οποίες δεν δόθηκαν στο διάστημα 2012-2023. Συνεπώς, δεν θα υπάρξει αύξηση 30% σε κάποιον που εξακολούθησε να εργάζεται από το 2012 και μετά όταν και «πάγωσαν» οι 3ετίες του. Αυτό σημαίνει ότι ο χρόνος για τις τριετίες θα ξεκινήσει να μετρά από το 2024 και η προϋπηρεσία πάνω από μία 10ετία (2012-2023) θα χαθεί.

Και τα παραπάνω, φυσικά, ο πρωθυπουργός τα ανέφερε υπερασπιζόμενος εκτρωματικό νομοσχέδιο Γεωργιάδη, που σμπαραλιάζει τις εργασιακές σχέσεις με ατελείωτες ώρες δουλειάς και ποινικοποίεί την απεργία και την περιφρούρηση της. 

Τόλμησε μέχρι και να σταθεί σε μέτρα, λέει, που θα ανακοινωθούν από το υπουργείο Ανάπτυξης για την ακρίβεια. Λέμε για την ένταση της ακρίβειας που προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας, Αδ. Γεωργιάδης λέγοντας πως θα έρθουν ανατιμήσεις στα τρόφιμα. Αλήθεια, πώς θα γίνει αυτό; Θα διαταραχθεί η «ελεύθερη αγορά»; 

Ο πρωθυπουργός, επίσης. έταξε τα ψίχουλα στους συνταξιούχους απ’ του χρόνου και επανέλαβε τις ανεπαρκείς επιδοτήσεις σε πετρέλαιο και ρεύμα. 

Για το market pass, αφού ο υπουργός Οικονομίας, Κωστής Χατζηδάκης είπε ότι κόβεται για τους δύο τελευταίους μήνες για όλους, ο Μητσοτάκης εμφανίστηκε… ανοιχτοχέρης: Θα συνεχίστει λέει στη Θεσσαλία και τον Έβρο, για δύο μήνες. Μα, τι άνθρωπος!  

Και τα.. καλύτερα για το τέλος: Επικαλούμενος την «κλιματική κατάρρευση», ο πρωθυπουργός ήρθε να ανακοινώσει και νέα «χαράτσια», με την αύξηση του φόρου ημερήσιας διαμονής. Παράλληλα, επανέφερε τα περί υποχρεωτικής ασφάλισης για όλα τα κτίρια από τους κινδύνους φυσικών καταστροφών, κλείνοντας το μάτι στις ασφαλιστικές εταιρείες. 

O Kυριάκος Μητσοτάκης έκλεισε την ομιλία του με Σεφέρη: «∆ε μένω τυφλός στα ψεγάδια μας, αλλά έχω την ιδιοτροπία να πιστεύω στον εαυτό μας».

Φαίνεται πως του αρέσει ο Σεφέρης του πρωθυπουργού, οπότε τον καλούμε να διαβάσει και τα παρακάτω: 

– «Η βλακεία, η εγωπάθεια, η μωρία, η γενική αναπηρία της ηγέτιδας τάξης στην Ελλάδα, σε φέρνει στην ανάγκη να ξεράσεις (…). Είμαι βέβαιος πως τούτοι οι ελεεινοί δεν αντιπροσωπεύουν τη ζωντανή Ελλάδα». (Γιώργος Σεφέρης, Ημερολόγιο, 1945)

«Πρέπει ν’ αναζητήσουμε τον άνθρωπο, όπου και να βρίσκεται. Όταν, στο δρόμο της Θήβας, ο Oιδίπους συνάντησε τη Σφίγγα κι αυτή του έθεσε το αίνιγμά της, η απόκρισή του ήταν: ο άνθρωπος. Τούτη η απλή λέξη χάλασε το τέρας. Έχουμε πολλά τέρατα να καταστρέψουμε. Ας συλλογιστούμε την απόκριση του Oιδίποδα».

Όσο για τον Βάρναλη, τον οποίο ανέφερε στην αρχή της ομιλίας του; Θα θέλαμε να τον ενημερώσουμε ότι υπάρχουν κι αυτοί οι στίχοι:  «Αν ξυπνήσεις μονομιάς θα ‘ρθει ανάποδα ο ντουνιάς»

 

Σχετικά θέματα

Απόψεις