Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Μαραντόνα: Σοκ προκαλεί το πόρισμα για τις αιτίες θανάτου του

Αίσθηση προκαλούν οι αποκαλύψεις στην Αργεντινή για τα όσα αναφέρει το πόρισμα της έρευνας σχετικά με τα αίτια θανάτου του..

Αίσθηση προκαλούν οι αποκαλύψεις στην Αργεντινή για τα όσα αναφέρει το πόρισμα της έρευνας σχετικά με τα αίτια θανάτου του Ντιέγκο Μαραντόνα. Ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών «έφυγε» στις 25/11/2020 στο σπίτι του στο Μπουένος Αϊρες, επισήμως από ανακοπή καρδιάς και ενώ ανάρρωνε από λεπτή επέμβαση στον εγκέφαλο στην οποία είχε υποβληθεί μερικές εβδομάδες νωρίτερα.

Ωστόσο, εξαρχής γεννήθηκαν πλήθος ερωτημάτων για τα αίτια θανάτου του, όπως και για την αντίδραση, την κρίσιμη ώρα, του ιατρικού προσωπικού που τον παρακολουθούσε, ενώ «σκοτεινά σημεία» φαινόταν να υπάρχουν και σε σχέση με τις συνθήκες ανάρρωσής του. Ολα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα να διαταχθεί περαιτέρω ιατρική έρευνα για τις αιτίες θανάτου του Μαραντόνα και να συστηθεί ιατρική ομάδα εμπειρογνωμόνων.

Το πόρισμα της εν λόγω ομάδας αναμένεται να δημοσιοποιηθεί στις 3 Μάη, αποκλειστικό ρεπορτάζ όμως του «Todo Noticias» έφερε ήδη στο φως μια σειρά από στοιχεία που προκαλούν σοκ. Το ρεπορτάζ, επικαλούμενο πηγές εντός της ομάδας των εμπειρογνωμόνων, αναφέρει ως αιτία θανάτου την καρδιακή ανεπάρκεια, σε συνδυασμό με ανεπάρκεια στα νεφρά καθώς και κίρρωση. Προκύπτει ακόμα ότι ο Μαραντόνα δεν είχε υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις και στα απαιτούμενα τεστ ώστε να διαπιστωθεί η σοβαρότητα της κατάστασής του. Διαφορετική είναι επίσης η εκτίμηση του πορίσματος για την ώρα θανάτου σε σχέση με την επίσημη εκδοχή, αφού γίνεται λόγος για το διάστημα 4-6 το πρωί, αντικρούοντας την αρχική εκδοχή ότι ο Μαραντόνα κοιμόταν μέχρι το μεσημέρι εκείνης της μέρας, όπως ισχυρίστηκαν οι νοσηλευτές που ήταν στο σπίτι. Το πόρισμα φέρεται επιπλέον να ρίχνει ευθύνες στις πρακτικές που ακολούθησαν οι δύο βασικοί γιατροί οι οποίοι παρακολουθούσαν την εξέλιξη της υγείας του Μαραντόνα, κάνοντας λόγο για σημαντικές παραλείψεις σε βασικούς τομείς στην πορεία ανάρρωσής του από την επέμβαση, π.χ. στη διατροφή του, στις συνθήκες διαβίωσης κ.λπ.

Πηγη: 902

Απόψεις