Πολιτική

Κυρανάκης: «Ασφαλιστικό Πινοσέτ» για κύριες και επικουρικές συντάξεις

Τα νέα μέτρα που αφορούν στην ιδιωτικοποίηση της κύριας και της επικουρικής σύνταξης και θα εφαρμόσει η κυβέρνηση της ΝΔ για τους εργαζομένους, αποκάλυψε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Κυρανάκης, δείχνοντας τις άγριες και νεοφιλελεύθερες στοχεύσεις της. 

Την ιδιωτικοποίηση και της κύριας σύνταξης εντάσσεται στο πλαίσιο του νέου ασφαλιστικού που προωθεί η κυβέρνηση, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο βουλευτής και στέλεχος της κυβέρνησης.

Ο Κ. Κυρανάκης, μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στην εκπομπή της ΕΡΤ «Η Επόμενη Ημέρα» ανέφερε χαρακτηριστικά: «Όταν θα ψηφιστεί ο νέος νόμος της Νέας Δημοκρατίας για το ασφαλιστικό οι εργαζόμενοι θα μπουν σε ένα νέο ασφαλιστικό, άρα οι νέοι εργαζόμενοι θα έχουν μια ελάχιστη συνεισφορά υπέρ του Δημοσίου η οποία θα αφορά μία ελάχιστη εγγυημένη σύνταξη που θα πάρουν όταν αυτοί οι ίδιοι βγουν στη σύνταξη και μετά θα χτίζει ελεύθερα ο ίδιος τη σύνταξή του κεφαλαιοποιητικά».

Ο ίδιος μάλιστα επισήμανε ότι το μέτρο θα ισχύσει «για όλα (σ.σ κύρια και επικουρικά ταμεία). Θα μπορεί να επιλέγει ο ίδιος αν θέλει να πάει σε δημόσιο ταμείο ή σε ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία για να χτίζει τη σύνταξή του όπως θέλει»…

Ερωτηθείς εάν αυτό μπορεί να είναι εφαρμόσιμο, υποστήριξε: «Φυσικά και βγαίνει. Αν γίνει για όλους προφανώς δεν βγαίνει γι’ αυτό και θα γίνει για τα παιδιά που θα μπουν στην αγορά εργασίας μετά τον νέο ασφαλιστικό νόμο. Επειδή οι γενιές προχωρούν σταδιακά θα εφαρμοστεί αυτό το σύστημα, ώστε να ξέρει ο ασφαλισμένος πόσα χρήματα έχει χτίσει για τον εαυτό του».

Πρόκειται για την πρόταση της ΝΔ που βασίζεται στο «Ασφαλιστικό Πινοσέτ» και θα ανοίξει το δρόμο για την πλήρη ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος. Ο εργαζόμενος όταν και όποτε βγαίνει στη σύνταξη θα λαμβάνει ένα ελάχιστο ποσό και θα παίρνει περισσότερα χρήματα μόνο αν έχει ιδιωτική ασφάλιση.

Το συγκεκριμένο μέτρο όχι μόνο θα οδηγήσει σε συντάξεις πείνας αλλά θα γκρεμίσει και όλο το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, προς όφελος φυσικά των μεγάλων ασφαλιστικών επιχειρηματικών ομίλων.

(Επισκέψεις: 2.602 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend