Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Κοινοβουλευτική ομάδα ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτικές με λογική έσοδα – έξοδα και περισσότερη αστυνόμευση στους άξονες Κασσελάκη

Τη λογική «έσοδα – έξοδα» εμφάνισε σαν «σύγχρονη πολιτική» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης που μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός..

Τη λογική «έσοδα – έξοδα» εμφάνισε σαν «σύγχρονη πολιτική» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης που μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του παρουσίασε τέσσερις κεντρικού άξονες πολιτικής, μεταξύ των οποίων είναι και η περισσότερη αστυνόμευση…

Την πειθαρχημένη δημοσιονομική πολιτική που δεν θα επιτρέπει «κρατικές σπατάλες» όταν πρόκειται για την ικανοποίηση λαϊκών αναγκών ανέσυρε ο Στέφανος Κασσελάκης στην ομιλία του. Αφού κάλεσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «να βάλετε μπροστά τις μηχανές παραγωγής σύγχρονης πολιτικής» και να επικεντρωθεί σε τέσσερις κεντρικές άξονες.

Πρώτος άξονας το φορολογικό λέγοντας «πρέπει να έχουμε ένα απλό, κατανοητό και σταθερό φορολογικό σύστημα. Με έσοδα-έξοδα» και πρόσθεσε «με έναν μόνο συντελεστή ανεξαρτήτως πηγής εισοδήματος. Με απλή, καθαρή προοδευτική κλίμακα στο ατομικό εισόδημα. Και για τις επιχειρήσεις, χωρίς προκαταβολή φόρου εισοδήματος. Λες και η επιτυχία της επόμενης χρονιάς είναι δεδομένη. Χωρίς τεκμαρτό, χωρίς τριετίες». Καμία αναφορά σε αφορολόγητο όριο, χωρίς αναφορά στις φοροελαφρύνσεις των εφοπλιστών, των επενδυτών και των τραπεζών που άλλωστε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ υπηρέτησε. 

Δεύτερος άξονας είπε είναι η «διαβίωση του πολίτη» όπου «και εδώ με βάση έσοδα – έξοδα θα το σκεφτόμαστε το ζήτημα» και πρόσθεσε ότι «όσον αφορά στα έσοδα» πρέπει να γίνει «πραγματική αύξηση μισθών στο Δημόσιο. Μετά από 12 χρόνια» που φυσικά άφησε «παγωμένους» και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. Με βάση τα λεγόμενά του ανάλογα με τα κρατικά έσοδα που προέρχονται κατά 95% από το λαό θα δοθεί κάποια αύξηση στους δημόσιους υπαλλήλους. «Όσον αφορά στα Έξοδα, στην Ακρίβεια, να αναδείξουμε τα Ολιγοπώλια παντού όπου υπάρχουν» είπε και μίλησε για τις πολυφορεμένες επί χρόνια «ρυθμιστικές παρεμβάσεις» που όπως αποδείχτηκε δεν ήταν εμπόδιο στην ακρίβεια. Μίλησε για μείωση και όχι κατάργηση του ΦΠΑ.

Ο τρίτος άξονας είναι η «ασφάλεια του πολίτη» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ανάφερε ότι «πρέπει να στηρίξουμε την Αστυνομία και τις τοπικές κοινότητες να κάνουν το έργο τους και να διασφαλίζουν την ασφάλεια κάθε γειτονιάς». Κατά τον Στ. Κασσελάκη οι «τοπικές κοινότητες» και όχι μόνο η αστυνομία θα έχουν ως έργο την ασφάλεια της γειτονιάς, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει. Είπε ακόμα ότι «ασφάλεια σημαίνει επίσης και Προστασία από Φυσικές Καταστροφές».

Η «στεγαστική πολιτική» είναι ο τέταρτος άξονας χωρίς να δώσει περισσότερα στοιχεία μίλησε για την ετοιμασία μιας πρότασης που «να φέρει και αποκέντρωση στη χώρα. Να μην είμαστε πλέον “μια χώρα, μια πόλη”».

Ουτε και σε αυτή την ομιλία δεν βρήκε λόγια για να καταδικάσει τα εγκλήματα του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, συντάχθηκε για μια ακόμα φορά την ρητορική της Ουάσιγκτον και ζήτησε από τις ΗΠΑ και την ΕΕ να παρέμβουν για επίλυση ασκώντας την κατάλληλη πίεση στο Ισραήλ, το οποίο στηρίζουν και σε αυτή τη σφαγή παλαιστινίων!

Θετικός εμφανίστηκε για την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου λέγοντας πως «η σημερινή εξαγγελία δεν πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο επικοινωνιακής εκμετάλλευσης» και ζήτησε «απαντήσεις για πιθανά συνταγματικά κωλύματα, για τη διασφάλιση της μυστικότητας της ψήφου».

Για τις εξελίξεις στην ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «είμαστε μεν συρρικνωμένοι, αλλά είμαστε και πιο ενωμένοι από ποτέ». Είπε ότι «μπορεί σήμερα να βλέπετε λιγότερους συναδέλφους στην αίθουσα, και να σας φαίνεται πρωτόγνωρο» αλλά όπως ανέφερε «χάσαμε το 68% της Κοινοβουλευτικής μας δύναμης μέσα σε 9 χρόνια» και πως «το συμπέρασμα είναι ότι σταδιακά υπήρξε αποσύνδεση ΣΥΡΙΖΑ και κοινωνίας». 

Για τις αποχωρήσεις βουλευτών από τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «δεν σεβάστηκαν τον Κώδικα Δεοντολογίας που συνυπέγραψαν για να παραδώσουν τις έδρες τους» και πως «έχουν πιάσει στασίδι στα κανάλια εναντίον των ίδιων των ψηφοφόρων που τους ανέδειξαν σε βουλευτές». Από 902.gr 

Σχετικά θέματα

Απόψεις