Αθλητισμός

Προτάσεις του ΚΚΕ για τον αθλητισμό

Το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ με κεντρικό σύνθημα «Ο Αθλητισμός δεν είναι πολυτέλεια για λίγους, αλλά δικαίωμα για όλους» παρουσίασε τις θέσεις του κόμματος, για το ρόλο και τη σημασία της οργανωμένης Φυσικής Αγωγής στην εκπαίδευση, χωρίς ασφαλώς να ξεχνά, ότι η άθληση είναι απαραίτητη για όλες τις ηλικίες.

Η πρόταση αυτή, θέλει να γίνει η βάση για μια πλατιά συζήτηση μέσα στο Λαό και τη Νεολαία. Το ΚΚΕ, επειδή ακριβώς γνωρίζει την προσφορά της Φ. Αγωγής στον άνθρωπο, έχει διαμορφώσει άμεσους στόχους πάλης. Διεκδικεί λοιπόν,

1ον) Δωρεάν από το Κράτος όλων των προϋποθέσεων για την Φ.Α. και τον Αθλητισμό της Νεολαίας υλικοτεχνική υποδομή, επιστημονική στήριξη.

2ον) Κονδύλια από το Κράτος για την επιμόρφωση των καθηγητών ΦΑ και την αναβάθμιση των ΣΕΦΑΑ πρώην ΤΕΦΑΑ, καθώς και ανάπτυξη της Αθλητιατρικής η οποία είναι,( άγνωστη επιστήμη στη χώρα μας )

3ον) Αξιοποίηση όλων των υπαρχουσών αθλητικών εγκαταστάσεων και αγορά αθλητικού υλικού

4ον) Αξιοποίηση των σχολικών χώρων όπου υπάρχουν, και τα απογεύματα, με την παρουσία καθηγητών Φ. Αγωγής.

5ον) Συνολική αλλαγή του σχολικού προγράμματος Φ. Αγωγής και συνεργασία του Γυμναστή με άλλες ειδικότητες Επιστημόνων (γιατροί, διατροφολόγοι κλπ ).

6ον) Κρατικά κέντρα ΑμεΑ με ειδικά προγράμματα.

7ον) Χρήματα στους Δήμους για ανακατασκευή και συντήρηση των παιδικών χαρών.

8ον) Οικονομική ενίσχυση της αθλητικής έρευνας, απαραίτητης για την αθλητική εξέλιξη.

9ον) Χώροι στους Παιδικούς Σταθμούς για τις δραστηριότητες των παιδιών.

10ον) Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στο Σχολείο και στις αθλητικές εγκαταστάσεις.

Το ΚΚΕ πιστεύει, ότι ο Αθλητισμός παίζει καθοριστικό ρόλο στη σωστή διαμόρφωση του χαρακτήρα του παιδιού το οποίο σήμερα βάλεται από παντού. Αξίες όπως η Ειρήνη, η Φιλία, η Αλληλεγγύη, η Αγωνιστικότητα, μπορούν να ζυμωθούν μέσα στα Στάδια, στα Γήπεδα, στα Κολυμβητήρια, στις Αίθουσες Γυμναστικής, στις Παλαίστρες, στα Ποδηλατοδρόμια, παντού. Το ΚΚΕ είναι ανοιχτό σε απόψεις, παρατηρήσεις, προτάσεις, είναι βάση, για μια συζήτηση, μέσα στο Λαό, και στη Νεολαία.

(Visited 15 times, 1 visits today)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend