Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Καβάλα: Την αντίθεσή τους στην συναυλία της Στρατιωτικής Χορωδίας των ΗΠΑ απαίτησαν η «Λαϊκή Συσπείρωση», σωματεία και φορείς

Την αντίθεσή τους στην παρουσία των γερακιών του πολέμου στην περιοχή που έρχονται με το μανδύα του πολιτισμού και της..

Την αντίθεσή τους στην παρουσία των γερακιών του πολέμου στην περιοχή που έρχονται με το μανδύα του πολιτισμού και της μουσικής, δηλώνοντας καθαρά ότι είναι ανεπιθύμητοι, εξέφρασαν εργατικά σωματεία και μαζικοί φορείς της Καβάλας με δυναμική παρέμβαση στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Απαίτησαν να ακυρωθεί η συναυλία με τη χορωδία της Στρατιωτικής Ακαδημίας των ΗΠΑ, που διοργανώνει ο Δήμος στις 25 Μάρτη, με τη στήριξη και συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Καβάλας.

Κάτω από τη δυναμική παρέμβαση σωματείων και φορέων, το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας, αποδέχθηκε την πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» να συζητηθεί ως έκτακτο θέμα η πρόταση ακύρωσης της συναυλίας. 

Όμως παρά την επιχειρηματολογία των φορέων, η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου, δεν είδε τίποτε κακό στη διοργάνωση, ενώ κυρίως ο Δήμαρχος αλλά και οι επικεφαλής των άλλων παρατάξεων (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ) προχώρησαν σε κανονικό ξέπλυμα της δολοφονικής δράσης του στρατού των ΗΠΑ και καταψήφισαν την πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» να ακυρωθεί η συναυλία. Μόνο δύο δημοτικοί σύμβουλοι διαφοροποιήθηκαν από την παράταξή τους και υπερψήφισαν την πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Ο Δημοτικός Σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Χρήστος Ποτόλιας, κατήγγειλε ότι η διοίκηση του δήμου έχει ευθύνη που δίνει βήμα στον πιο δολοφονικό στρατό του πλανήτη να “ξεπλυθεί” μέσω του πολιτισμού και αναδεικνύοντας τη δήθεν καλλιτεχνική προσφορά του να κρύψει τα δεκάδες εγκλήματά του σε όλο τον κόσμο. Όπως είπε «το “ξέπλυμα” αυτό επιχειρείται την ώρα που οι ΗΠΑ στηρίζουν με κάθε τρόπο τη γενοκτονία του κράτους του Ισραήλ στη Γάζα, με τους πάνω από 30.000 νεκρούς Παλαιστίνιους, στην πλειοψηφία τους γυναίκες και μικρά παιδιά. Την ώρα που απογειώνεται η εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο στο πλάι των ΗΠΑ, με την αποστολή ελληνικής φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα που εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για τον ελληνικό λαό.

Ακόμα πιο εξοργιστικό είναι το γεγονός πως η συναυλία προγραμματίζεται για τις 25 Μάρτη. Με το μήνυμα της 25ης Μαρτίου 1821 να είναι επίκαιρο σήμερα όσο ποτέ: Ο λαός μπορεί να σαρώσει τη μοιρολατρία, μπορεί να επιβάλει το δίκιο του, αν το θελήσει και δράσει. Αλλά και γιατί συμπίπτει με την συμπλήρωση 25 χρόνων από τη στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στην πρώην Γιουγκοσλαβία, ενάντια στην οποία ξεσηκώθηκε μαζικά ο ελληνικός λαός».

 

Αλλά και οι εκπρόσωποι των σωματείων και φορέων που πήραν το λόγο, απαίτησαν να μην γίνει η συναυλία χαρακτηρίζοντας υποκριτική αλλά και ταυτόχρονα προκλητική την προσπάθεια μέσω του πολιτισμού να γίνει παρέμβαση στις συνειδήσεις των νέων παιδιών για να ξεπλυθεί η δολοφονική μηχανή των ΗΠΑ από τα εγκλήματά της.

Συγκεκριμένα παρεμβάσεις πραγματοποίησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο οι Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος μέλος της διοίκησης του Σωματείου Επισιτισμού Τουρισμού Καβάλας – Θάσου, Αναστασία Καραγεώργη, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Καβάλας (μέλος της ΟΓΕ), Άγγελος Μπουτκάρης πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου Φυσικής Καβάλας, Τάκης Καραμπατζάκης πρόεδρος του Σωματείου Οικοδομών Καβάλας, Τζένη Πρασιδου πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ και Βάσω Μπράτσου πρόεδρος του Συνδικάτου Τροφίμων Γάλακτος Ποτών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Προκλητικός εμφανίσθηκε ο δήμαρχος Θ. Μουριάδης (ΠΑΣΟΚ) ο οποίος ανέλαβε κυριολεκτικά να υπερασπιστεί τον στρατό των ΗΠΑ, πότε λέγοντας ότι ο πολιτισμός ενώνει και ότι η Καβάλας δεν μπορεί να είναι μια πόλη αποκλεισμών και πότε ότι οι Αμερικάνοι έχουν χύσει το αίμα τους μαζί με Έλληνες, ότι ο τουρισμός, άρα και οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων στον κλάδο εξαρτάται από τους Αμερικάνους. Δεν παρέλειψε μάλιστα να υπερασπιστεί και το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ.

Οι εκπρόσωποι των φορέων αποχωρώντας από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου κάλεσαν σε συναυλία ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στις 25 Μάρτη, την ίδια ώρα στον ίδιο χώρο, προαναγγέλλοντας ότι θα συνεχίσουν τις παρεμβάσεις τους για να χαλάσουν τη φιέστα που στήνεται. Aπό 902.gr 

Σχετικά θέματα

Απόψεις