Σαμαράς- Βενιζέλος κολλημένοι με την καρέκλα

Ψήφο εμπιστοσύνης για να τη βγάλουν μέχρι το Φλεβάρη ζητούν οι συνέταιροι στην κυβέρνηση

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛΑΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛΑΚΑΣ Πολιτική • 1 Οκτωβρίου 2014

Με στόχο να τη βγάλουν  μέχρι το Φλεβάρη (που θα ξεκινήσει η διαδικασία για την εκλογή του προέδρου της δημοκρατίας)  στις καρέκλες της εξουσίας και να ικανοποιήσουν  ότι προλαβαίνουν από τις απαιτήσεις των δανειστών Σαμαράς και Βενιζέλος αποφάσισαν μετά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου να σφίξουν τα λουριά στα κομματικά τους μαγαζάκια.

Έτσι λοιπόν ανακοινώθηκε μετά τη συζήτησή τους ότι:

  • Θα ζητήσουν ψήφο εμπιστοσύνης
  • Η διαδικασία για την εκλογή του προέδρου της δημοκρατίας θα ξεκινήσει κανονικά τον Φλεβάρη

 Με αυτόν τον τρόπο οι συνέταιροι στην εξουσία επιχειρούν να κλείσουν τα σενάρια των πρόωρων εκλογών,  «μαζεύοντας», όσο αυτό είναι δυνατό, τους βουλευτές τους,  πολλοί από τους οποίους,  μπροστά στο φάσμα της βέβαιης μη επανεκλογής τους,  μπαίνουν στον πειρασμό να αναζητήσουν άλλο, «λαϊκότερο», προφίλ.

 Πάνω, ωστόσο, από τους τακτικούς χειρισμούς των Σαμαρά και Βενιζέλου φαίνεται να ασκείται η ισχυρή «καθοδηγητική» δύναμη των Γερμανών (και λοιπών) δανειστών, οι οποίοι δεν είναι διατεθειμένοι να αφήσουν το πολιτικό παιχνίδι ανεξέλεγκτο. Με πιο απλά λόγια, δεμένοι χειροπόδαρα, οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος είναι υποχρεωμένοι να συνεχίσουν να «κυβερνούν» κανονικά, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις των δανειστών.

Προκειμένου αυτό να γίνει με την ψήφο εμπιστοσύνης θα πειθαναγκάσουν και τους βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού να συνεχίσουν να είναι ενεργά συνένοχοι στις αποφάσεις τις οποίες θα πρέπει να υλοποιήσει η κυβέρνηση μέχρι να έρθει η ώρα της πτώσης της. Δηλαδή,  μέχρι την προκήρυξη των εκλογών τον προσεχή Μάρτη, λόγω της πιθανότατης αδυναμίας της σημερινής βουλής να εκλέξει πρόεδρο της δημοκρατίας…

Μετά τις εκλογές βλέπουνε…

kapsimi

kapsimi

kapsimi

2 Σχόλια - "Σαμαράς- Βενιζέλος κολλημένοι με την καρέκλα"

  1. Ο/Η Απόστολος Κατσιούλης λέει:

    Τή Δευτέρα ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
    ΤΑΤΩ ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άποστολή άρθρου μέσο Email