Χωρίς κατηγορία

«Αδερφοί Καραμάζοφ»
Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι/Θέατρο Τέχνης – «Υπόγειο»/ Σκηνοθεσία Νατάσας Τριανταφύλλη/ Διασκευή Διονύση Καψάλη/ Πρωτότυπη μουσική της Μόνικας

Ενα ταξίδι σε ατμόσφαιρες οριακές

Μια παρουσίαση του μυθιστορήματος του Φ. Ντοστογιέφσκι στη σκηνή, μέσα από εικόνες φωτός και σκοταδιού. Ενα ταξίδι των ηρώων σε ατμόσφαιρες οριακές. Σε τοπία και μνημεία που αναγκάζουν τους ήρωες να έρθουν αντιμέτωποι με τα βαθύτερα άκρα της ανθρώπινης συνείδησης, που μάχεται μεταξύ του κοσμικού και του μεταφυσικού. Πρόκειται για το μνημειώδες έργο του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι «Αδερφοί Καραμάζοφ», που παρουσιάστηκε στο Θέατρο Τέχνης – «Υπόγειο» την άνοιξη του 2015, σε σκηνοθεσία Νατάσας Τριανταφύλλη, διασκευή Διονύση Καψάλη και πρωτότυπη μουσική της Μόνικας, και επιστρέφει στην σκηνή του «Υπογείου» μέχρι τις 5 Γενάρη, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 20.30.

karamazof_4564_ok

Εικόνες, πρόσωπα, σχέσεις, ατμόσφαιρες, ήχοι που συνδυάζουν τις πιο ασυμβίβαστες αντιφάσεις. Που αποκαλύπτουν «τον καραμαζοφικό άνθρωπο» που όλοι κρύβουμε μέσα μας, ικανό να κινείται και να βλέπει, ταυτόχρονα ψηλά τον κόσμο των ιδανικών και κάτω τον κόσμο της πτώσης και των πολυαίμακτων παθών του. Τον άνθρωπο που αγωνίζεται να βρει την αγάπη.

Μια οικογένεια χωρίς μητέρα. Μια πατροκτονία που επισφραγίζει την κυκλική περιπλάνηση της ανθρώπινης ψυχής από τον κόσμο της Πίστης στον κόσμο του Λόγου και της Εξουσίας. Μοναξιές που σμίγουν με το Πάθος. Γυναίκες που υπερνικούν τη λογική, που ακολουθούν τον Ερωτα, που αποδεικνύουν την Πίστη. Ενας αδελφός που επιμένει να συγχωρεί και να συμπονά. Μια δίκη που καταδεικνύει τον ένοχο. Αλλά και το δρόμο της Αλήθειας. Μια αναζήτηση για την αποδοχή της συνύπαρξης του Καλού και του Κακού σε κάθε ανθρώπινη ύπαρξη. Ενα ταξίδι για το πρόσωπο της Αγάπης, που κρύβεται σε σκοτάδια, όταν θέλει να αποκαλυφθεί και να ανακαλυφθεί. Να υπάρξει.

karamazof_4874_ok-1181x520

Σκηνικά: Εύα Μανιδάκη. Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη. Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος. Ερμηνεύουν (αλφαβητικά): Aντίνοος Αλμπάνης, Μπάμπης Γαλιατσάτος, Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Μελέτης Ηλίας, Λένα Παπαληγούρα, Βασιλική Τρουφάκου, Αινείας Τσαμάτης.

Θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν»-Υπόγειο

Πεσμαζόγλου 5,Κέντρο
Τηλ.: 2103228706

Τιμές εισιτηρίων : 18, 14, 5 ευρώ

 

(Επισκέψεις: 30 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend