Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

ΟΧΙ άλλο αίμα εργατών στο βωμό του κέρδους – Συγκέντρωση στην πλ. Κοραή σήμερα στις 7μμ για τα εργοδοτικά εγκλήματα σε Πειραιά και Σαλαμίνα

Τα ναυτεργατικά σωματεία, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας και το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Αττικής και Εργαζομένων Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας καλούν σε συμμετοχή στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνει σήμερα Τρίτη 3 Οκτώβρη στις 19.00 στην πλατεία Κοραή το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά, για τα δύο εργοδοτικά εγκλήματα σε Πειραιά και Σαλαμίνα

Τα ναυτεργατικά σωματεία, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας και το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Αττικής και Εργαζομένων Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας καλούν σε συμμετοχή στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνει σήμερα Τρίτη 3 Οκτώβρη στις 19.00 στην πλατεία Κοραή το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά, για τα δύο εργοδοτικά εγκλήματα σε Πειραιά και Σαλαμίνα:

 

ΠΕΜΕΝ      ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ     ΠΕΕΜΑΓΕΝ    ΠΕΡΠΝ

 

ΟΛΟΙ την ΤΡΙΤΗ 3 ΟΚΤΩΒΡΗ στις 19.00 στην πλατεία Κοραή
ΟΧΙ άλλο αίμα εργατών  στο βωμό του κέρδους

 Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους οικείους του εργάτη που έχασε τη ζωή του, σήμερα 2 Οκτώβρη, ενώ εκτελούσε αντιπλημμυρικές  εργασίες σε παλιό φρεάτιο αποχέτευσης, στον Πειραιά. Παράλληλα, ευχόμαστε γρήγορη και πλήρη ανάρρωση στον τραυματισμένο εργάτη,  που πραγματοποιούσε εργασίες συντήρησης και ελέγχου σε γερανό, σε ναυπηγείο στη Σαλαμίνα.

Ο ματωμένος κατάλογος των εργοδοτικών εγκλημάτων, μέρα με τη μέρα μεγαλώνει και γεμίζει με νεκρούς  και σακατεμένους εργάτες. Στο βωμό του κέρδους θυσιάζουν τη ζωή των ανθρώπων του μεροκάματου, με ανύπαρκτα  μέτρα ασφάλειας και προστασίας της ζωής, για την όλο και μεγαλύτερη κερδοφορία του κεφαλαίου.

Όχι δεν ήταν «ατυχία και κακιά στιγμή». Δεν είναι ατυχήματα, είναι εγκλήματα της πολιτική αυτής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, που δεν υπολογίζουν τη ζωή των εργατών, μπροστά στο κέρδος. Στο πλαίσιο αυτής της εγκληματικής πολιτικής και η ανάθεση σε εργολάβο, της ανάπλασης του Αγίου Διονυσίου, έργο που δεν μπορούσαν να αποπερατώσουν οι υποστελεχωμένες υπηρεσίες, της  περιφέρειας Αττικής και του δήμου Πειραιά. Γνωστή άλλωστε, η πρακτική να δίνονται τέτοια έργα, από δήμους και περιφέρειες, σε εργολάβους, που για το κέρδος τους, τα μετατρέπουν σε κάτεργα και σφαγεία για τους εργάτες. 

Τα ναυτεργατικά σωματεία, καλούμε όλους τους ναυτεργάτες, να συμμετέχουμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά την ΤΡΙΤΗ 3 ΟΚΤΩΒΡΗ στις 19.00 στην πλατεία Κοραή.

Οργανώνουμε τον αγώνα, δίνουμε τη μάχη, για ζωή και δουλειά με δικαιώματα. Απαιτούμε την ασφάλεια και την προστασία της ζωής μας, με τήρηση όλων των μέτρων προστασίας και ασφαλείας στους χώρους δουλειάς. 

Απαιτούμε να γυρίζουμε ασφαλείς στα σπίτια μας.

 ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν. «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΡΥΜΟΥΛΚΩΝ – ΝΑΥΓΟΣΩΣΤΙΚΩΝ

 

 

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας

 

Κάλεσμα στους οικοδόμους να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνει την Τρίτη 3 Οκτώβρη στις 19.00 στην πλατεία Κοραή το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά, για τα δύο εργοδοτικά εγκλήματα σε Πειραιά και Σαλαμίνα, απευθύνει το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας.

Στο κάλεσμά του το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας αναφέρει τα εξής:

«Συνάδελφοι, σήμερα άλλος ένας  εργάτης έχασε τη ζωή του σε εργασίες που εκτελούνταν σε παλιό φρεάτιο αποχέτευσης, σε αντιπλημμυρικό έργο στην περιοχή του Πειραιά. Ο νεκρός εργαζόμενος δούλευε σε εργολαβικό συνεργείο κατασκευαστικής εταιρίας.

Το Συνδικάτο Οικοδομών Αθήνας εκφράζει τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του και στους οικείους του. Για άλλη μια φορά ένας άνθρωπος του μόχθου πέφτει θύμα στο κυνήγι του κέρδους των λίγων από ελλειπή μέτρα ασφαλείας. Δεν μπορούμε να το ανεχτούμε αυτό, συνεχώς ο μακάβριος κατάλογος μεγαλώνει αφού η ανθρώπινη ζωή σε κάθε φάση πότε στις κατασκευές, πότε στα εργοστάσια, πότε στις πλημμύρες λογίζεται ως κόστος από το  κράτος, την περιφέρεια και την  εργοδοσία. Από την πλευρά του το Συνδικάτο Οικοδομών Αθήνας και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να διερευνηθούν οι αιτίες και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι του εγκλήματος.

Παράλληλα καλούμε τους συναδέλφους οικοδόμους σε συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνει αύριο Τρίτη 3 Οκτώβρη το Εργατικό Κέντρο Πειραιά στις 19.00, στην πλατεία Κοραή στον Πειραιά.

 

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Αττικής και Εργαζομένων Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας

 

«Δεν θα ανεχτούμε άλλο αυτή την κατάσταση, δεν μπορούμε να περιμένουμε το επόμενο εργοδοτικό έγκλημα», τονίζει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Αττικής και Εργαζομένων Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, σε ανακοίνωσή του, για τα δύο νέα εργοδοτικά εγκλήματα που έγιναν σε Πειραιά και Σαλαμίνα, επισημαίνοντας ότι «αύριο Τρίτη 3 Οκτώβρη 2023 παίρνουμε ΟΛΟΙ μέρος στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά στις 19.00 στην πλατεία Κοραή και πορεία στην περιφέρεια Πειραιά, απαιτώντας να παρθούν τώρα από την Κυβέρνηση, όλα τα απαραίτητα μέτρα για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.

Συνεχίζοντας το Κλαδικό Συνδικάτο Μετάλλου αναφέρει τα εξής:

«Σήμερα Δευτέρα 2/10/2023 ακόμα ένα εργατικό ατύχημα προστίθεται στα δεκάδες που έχουμε από την αρχή της χρονιάς, με αποτέλεσμα ένας συνάδελφος να μεταφερθεί από το ΕΚΑΒ τραυματισμένος, στο Θριάσιο Νοσοκομείο.

Ο συνάδελφος εργαζόταν σε συνεργείο εργολάβων που πραγματοποιούσε εργασίες ελέγχου και συντήρησης σε οικοδομικό γερανό στα Ναυπηγεία Σαλαμίνος, ιδιοκτησίας Γ. ΚΟΡΟΥ .

Ο γερανός ήταν για πολλά χρόνια παροπλισμένος και η εταιρεία επιδίωκε να τον διορθώσει για να τον ξαναβάλει σε λειτουργία.

Το προηγούμενο διάστημα η εταιρεία διαφήμιζε τη συνεργασία της με τον όμιλο της NAVAL GROUP για την κατασκευή κομματιών για φρεγάτες. Διαφήμιζε τα κέρδη της και τις εγκαταστάσεις της. Αποδεικνύεται για ακόμα μία φορά ότι τα κέρδη τους είναι βαμμένα με το αίμα των εργατών, ότι η ανάπτυξή τους τσακίζει τις ζωές μας.

Απαιτούμε άμεσα να διαλευκανθούν τα αίτια του ατυχήματος καθώς και να αποδοθούν ευθύνες σε όσους τους αναλογούν.

Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στο συνάδελφό μας και απαιτούμε να καλυφθούν οι ανάγκες του ίδιου και της οικογένειάς του, από τα ναυπηγεία Σαλαμίνος και την εργοδότρια εταιρεία .

Όμως η εργοδοτική ασυδοσία δεν έχει τέλος. Δυστυχώς και σε άλλο ατύχημα που συνέβη σήμερα σε αντιπλημμυρικά έργα, που τελούνταν στα πλαίσια της ανάπλασης του Αγίου Διονυσίου στον Πειραιά, έργο της περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Πειραιά που είχε δοθεί σε εργολάβο, εργαζόμενος έχασε τη ζωή του όταν υποχώρησε το έδαφος γύρω από παλιό φρεάτιο αποχέτευσης που εκτελούνταν εργασίες, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί αφού καταπλακώθηκε από χώματα και πέτρες.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών σε περιφέρειες και δήμους, η οποία αξιοποιείται από τις διοικήσεις τους για να δίνουν όλα τα έργα σε εργολάβους και να κυριαρχεί η εργοδοτική ασυδοσία.

Συνάδελφοι

Δεν θα ανεχτούμε άλλο αυτή την κατάσταση , δεν μπορούμε να περιμένουμε το επόμενο εργοδοτικό έγκλημα».

 

Σχετικά θέματα