Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Και τα Εργατικά Κέντρα στη μάχη ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τη Δευτεροβάθμια Περίθαλψη

Σε στάση εργασίας προχωρούν την Πέμπτη 1 Δεκέμβρη τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας, Πειραιά και Λαυρίου – Αν. Αττικής και καλούν στη συγκέντρωση που διοργανώνουν η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ)..

Σε στάση εργασίας προχωρούν την Πέμπτη 1 Δεκέμβρη τα Εργατικά Κέντρα ΑθήναςΠειραιά και Λαυρίου – Αν. Αττικής και καλούν στη συγκέντρωση που διοργανώνουν η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και Σωματεία υγειονομικών στη 1 μ.μ. στη Βουλή. Θυμίζουμε ότι για την ίδια μέρα η ΟΕΝΓΕ έχει κηρύξει 24ωρη απεργία και η ΑΔΕΔΥ επίσης στάση εργασίας (12 μ. μέχρι 3 μ.μ.).

Απαιτούν την απόσυρση του κατάπτυστου νομοσχεδίου για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη το οποίο υψώνει νέα, ακόμα μεγαλύτερα εμπόδια στην πρόσβαση μεγάλης μάζας ασθενών σε δωρεάν υπηρεσίες περίθαλψης στα δημόσια νοσοκομεία. 

Συγκεκριμένα, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας κηρύσσει στάση εργασίας από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι. Καλεί «τα σωματεία-μέλη μας και όλους τους εργαζόμενους, ανέργους, νέους και νέες του λεκανοπεδίου της Αθήνας να κάνουν δική τους υπόθεση την υπεράσπιση της υγείας και της ζωής τους! Καμία ανοχή! Καμία αναμονή! Όλοι στον αγώνα! Για αποκλειστικά και δωρεάν σύγχρονες υπηρεσίες Υγείας για τον λαό μας! Για τη στελέχωση των δημόσιων μονάδων Υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με ουσιαστικές αυξήσεις στον μισθό τους. Για γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης του δημόσιου συστήματος Υγείας. Για να μην κλείσει, να μη συγχωνευτεί κανένα νοσοκομείο, κανένα Κέντρο Υγείας».

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά κηρύσσει στάση εργασίας από τις 12 ως τις 4 το μεσημέρι, σημειώνοντας: «Το νομοσχέδιο προωθεί την κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών του ΕΣΥ, προωθώντας ακόμη περισσότερο την ιδιωτικοποίηση της Υγείας. Κάνοντας τους γιατρούς-λάστιχο, από τα δημόσια στα ιδιωτικά νοσοκομεία, υποβαθμίζουν κι άλλο τις ήδη ανεπαρκείς παροχές των δημόσιων νοσοκομείων και αναγκάζουν τους ασθενείς να βάλουν ακόμη πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη».

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου – Αν. Αττικής κηρύσσει στάση εργασίας από τις 12 μ. ως τις 3 μ.μ. υπογραμμίζοντας: «Απαιτούμε να αποσυρθεί άμεσα το νομοσχέδιο-έκτρωμα! Ούτε βήμα πίσω! Συνένοχοι στο έγκλημα σε βάρος της υγείας και της ζωής του λαού μας, των γονιών μας, των παιδιών μας δεν πρόκειται να γίνουμε». 

Εργατικό Κέντρο Πάτρας

«Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο-τερατούργημα της ΝΔ για τη Δευτεροβάθμια Περίθαλψη. Η Υγεία είναι λαϊκό δικαίωμα και όχι εμπόρευμα και προνόμιο για λίγους!», τονίζει το Εργατικό Κέντρο Πάτρας και καλεί όλα τα Συνδικάτα, τους εργαζόμενους και όλους τους φορείς της πόλης την Πέμπτη 1 Δεκέμβρη στη 1 μ.μ. σε συγκέντρωση μπροστά από την 6η ΥΠΕ.

Σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο   σημειώνει ότι «αν ψηφιστεί αυτό το νομοσχέδιο σε συνδυασμό με τις μεγάλες ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό και την εγκατάλειψη του δημόσιου συστήματος Υγείας από εξοπλισμό και υποδομές, θα οδηγήσει τον λαό στην πόρτα των ιδιωτών της Υγείας που έχουν αρχίσει και τρίβουν τα χέρια τους για τα τεράστια κέρδη που θα βγάλουν άλλη μια φορά εκμεταλλευόμενοι τη συνειδητή απαξίωση από όλες τις κυβερνήσεις του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Η κατάργηση της αποκλειστικής απασχόλησης για τους γιατρούς του ΕΣΥ είναι ένα μέτρο που δεν αφορά μόνο τους γιατρούς, αλλά συνολικότερα τον λαό. Είναι ένα μέτρο που καταδικάζει τους ασθενείς σε τραγική υποβάθμιση της παρεχόμενης περίθαλψης από τις δημόσιες μονάδες Υγείας και σε επικίνδυνες συνθήκες νοσηλείας αφού η είσοδος ιδιωτών γιατρών στα νοσοκομεία σημαίνει να οδηγηθούν οι ασθενείς και οι οικογένειές τους στα ιδιωτικά ιατρεία και στις μεγάλες ιδιωτικές δομές Υγείας.

Η εργατική τάξη και ο λαός δεν μπορεί να έχει καμία εμπιστοσύνη σε όλους αυτούς που έστειλαν και στέλνουν την πολύπαθη Υγεία στο εκτελεστικό απόσπασμα. Πρέπει να σημάνει τώρα συναγερμός ενάντια στο τελειωτικό κτύπημα που θέλουν να δώσουν στο δημόσιο σύστημα Υγείας σε μια περίοδο που οι λαϊκές οικογένειες δοκιμάζονται από το τεράστιο κύμα ακρίβειας στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στο ρεύμα, στα καύσιμα, που κατασπαράζει το όποιο μικρό εισόδημά τους.

Καμία αναμονή! Όλοι στον αγώνα. Καλούμε τα Συνδικάτα να κάνουν δική τους υπόθεση την υπεράσπιση της υγείας και της ζωής τους. Με ευθύνη όλων των σωματείων να ενημερωθούν όλοι οι εργαζόμενοι για τα ολέθρια αποτελέσματα που θα έχει το νομοσχέδιο αυτό για την υγεία των λαϊκών οικογενειών, για το μέλλον των παιδιών τους”.

Σχετικά θέματα

Απόψεις