Διεθνή

ΗΠΑ: Θα στείλουν και άλλα στρατεύματα στη Μέση Ανατολή

Η Ουάσιγκτον σκοπεύει να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τη στρατιωτική της παρουσία στη Μέση Ανατολή και να διπλασιάσει τις προσπάθειες που ανακοίνωσε τον Μάη για να αντιμετωπίσει την «απειλή του Ιράν», έγραψε χθες Τετάρτη η εφημερίδα «The Wall Street Journal».

Το Πεντάγωνο ήδη ανέπτυξε επιπλέον 14.000 στρατιωτικούς, οι οποίοι προστέθηκαν στους περίπου 70.000 οι οποίοι σταθμεύουν στην περιοχή για να «εγγυώνται την ασφάλειά της».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ», η οποία επικαλείται πηγές τις οποίες δεν κατονομάζει, ο Ντόναλντ Τραμπ ενδέχεται να κάνει επίσημες ανακοινώσεις για το ζήτημα εντός του τρέχοντος μήνα.

Πέραν άλλων 14.000 επιπλέον στρατιωτικών, το Πεντάγωνο ενδέχεται επίσης να αναπτύξει στην περιοχή δεκάδες ακόμη πολεμικά πλοία.

Ο στρατηγός Κένεθ Μακένζι, επικεφαλής της Κεντρικής Διοίκησης των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων (USCENTCOM), που είναι αρμόδια για την περιοχή της Μέσης Ανατολής, έκανε λόγο τον περασμένο μήνα για έλλειψη μέσων στην περιοχή.

«Η περιοχή που πρέπει να καλύπτουμε είναι πολύ μεγάλη. Για να το πούμε απλά, δεν διαθέτουμε αρκετούς πόρους», είχε πει ο στρατηγός κατά τη διάρκεια μιας διάσκεψης στο Μπαχρέιν, αρνούμενος ταυτόχρονα ότι η Ουάσιγκτον έχει αποφασίσει να απεμπλακεί από την περιοχή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

(Επισκέψεις: 159 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend