Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

ΗΠΑ: Οικονομική στήριξη στην ουκρανική κυβέρνηση – Απειλή για διακοπή στην εισαγωγή ρωσικού πετρελαίου

Οξύνεται ο σφοδρός ανταγωνισμός ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και Ρωσίας με πεδίο δράσης την Ουκρανία και επικίνδυνες συνέπειες για..

Πρόσθεσε τον Ημεροδρόμο στην Google

Οξύνεται ο σφοδρός ανταγωνισμός ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και Ρωσίας με πεδίο δράσης την Ουκρανία και επικίνδυνες συνέπειες για τους λαούς. 

Την απαγόρευση της εισαγωγής ρωσικού πετρελαίου στις ΗΠΑ, περιλαμβάνει  νομοσχέδιο που θα συζητηθεί στο Κογκρέσο αυτή την εβδομάδα, όπως δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι.

«Η Βουλή εξετάζει επί του παρόντος σθεναρό σχέδιο νόμου που θα απομονώσει περαιτέρω τη Ρωσία από την παγκόσμια οικονομία», ανέφερε η κυρία Πελόσι σε επιστολή της. «Το νομοσχέδιό μας θα απαγορεύσει την εισαγωγή ρωσικού πετρελαίου και άλλων ενεργειακών προϊόντων στις ΗΠΑ, θα ακυρώσει τις ομαλές εμπορικές σχέσεις με τη Ρωσία και τη Λευκορωσία, και θα αποτελεί το πρώτο βήμα για τη στέρηση της πρόσβασης της Ρωσίας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου», πρόσθεσε.

Επίσης, η αξιωματούχος των ΗΠΑ, είπε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες πρόκειται να δώσουν στην Ουκρανική κυβέρνηση, 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε βοήθεια.

Το ενδεχόμενο να απαγορευθεί η εισαγωγή πετρελαίου από τη Ρωσία, εξετάζει και η ιαπωνική κυβέρνηση που βρίσκεται σε συνομιλίες με τις ΗΠΑ και χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετέδωσε σήμερα το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

Νωρίτερα, διεθνή πρακτορεία μετέδωσαν ότι η Βρετανία θα διαθέσει  100 εκατομμύρια δολάρια στο Κίεβο για τη στήριξη της οικονομίας του.  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters  – Aπό 902.gr

 

Σχετικά θέματα

Post
Filter