Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Η Σουηδία ετοιμάζει φυλακές για 13χρονα παιδιά!

H κυβέρνηση στη Σουηδία, που στηρίζεται και από το ακροδεξιό κόμμα «Σουηδοί Δημοκράτες» θέλει να στείλει παιδιά κάτω των 15..

Πρόσθεσε τον Ημεροδρόμο στην Google

H κυβέρνηση στη Σουηδία, που στηρίζεται και από το ακροδεξιό κόμμα «Σουηδοί Δημοκράτες» θέλει να στείλει παιδιά κάτω των 15 ετών στη φυλακή αντί να παρακολουθούν προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας.

Η Σουηδία μειώνει το όριο ηλικίας ποινικής ευθύνης από τα 15 έτη στα 13 για εγκλήματα κατά της ανθρώπινης ζωής. 

Με αυτόν τον τρόπο υποτίθεται πως θα αντιμετωπίσει την εγκληματικότητα στη χώρα, σε μικρή ηλικία. Σύμφωνα με τον νέο νόμο που προτείνεται, η ηλικία ποινικής ευθύνης θα μειωθεί από τα 15 έτη στα 13 και οι ανήλικοι που θα καταδικάζονται για τα πιο σοβαρά εγκλήματα θα φυλακίζονται σε ειδικές φυλακές.

Το κοινοβούλιο αναμένεται να ψηφίσει για την έγκριση του νέου νόμου στις 15 Ιουνίου.

Προφανώς, οι ειδικοί θεωρούν ότι η αντιμετώπιση των συμμοριών που στρατολογούν παιδιά είναι πολύ πιο περίπλοκη υπόθεση. Οι σωφρονιστικές αρχές της Σουηδίας έχουν επίσης εκφράσει ανησυχίες.

Για την κυβέρνηση, όμως, η φυλάκιση αυτών των νεαρών θα προστατεύει το κοινό, θα παράσχει δικαιοσύνη στα θύματα και θα σπάσει τους δεσμούς με τις συμμορίες.

Να σημειωθεί ότι η Δανία «πειραματίστηκε» με τη μείωση του ορίου ηλικίας ποινικής ευθύνης στα 14 έτη το 2010, αλλά οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν υπήρξε καμία επίδραση στα επίπεδα εγκληματικότητας.

Post
Filter