Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Καταδικάζει τα αντικομμουνιστικά ψηφίσματα της Αυστραλιανής Γερουσίας

Τη συμπαράστασή της στους αγωνιστές και φίλους της Αντίστασης στην Αυστραλία, στις Λέσχες Φίλων του ΚΚΕ Σίδνεϊ και Μελβούρνης, στους..

Τη συμπαράστασή της στους αγωνιστές και φίλους της Αντίστασης στην Αυστραλία, στις Λέσχες Φίλων του ΚΚΕ Σίδνεϊ και Μελβούρνης, στους Έλληνες μετανάστες και στο λαό της Αυστραλίας, εκφράζει η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) και καταδικάζει μαζί τους με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το κατάπτυστο αντικομμουνιστικό ψήφισμα της Αυστραλιανής Γερουσίας που επιχειρεί να εξισώσει και ταυτίσει τον κομμουνισμό με το τέρας του φασισμού, αντιγράφοντας τη σχετική πρακτική της αντικομμουνιστικής Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλων ιμπεριαλιστικών κέντρων.

Όπως σημειώνει, στόχος τους στην Αυστραλία, όπως και στην Ευρώπη και αλλού, είναι η αναθεώρηση της ιστορίας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου με την καθοριστική συμβολή στη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών της Σοβιετικής Ένωσης.

Ξεκαθαρίζει ότι αυτή η ταύτιση φασισμού – κομμουνισμού αθωώνει το φασισμό ο οποίος γεννιέται από τα σπλάχνα του ιμπεριαλισμού και πως επιδίωξη είναι, με αυτό τον τρόπο, να αλλοιωθεί η ιστορική μνήμη αυτής της περιόδου, να αμαυρώσουν στις συνειδήσεις των λαών την πρωτοπόρα απελευθερωτική πάλη των λαών, παρακαταθήκη στην αντιιμπεριαλιστική αντικαπιταλιστική πάλη σήμερα:

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΑ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ
ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

Η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) συμπαραστέκεται στους αγωνιστές και φίλους της Αντίστασης στην Αυστραλία, στις Λέσχες Φίλων του ΚΚΕ Σύδνεϋ και Μελβούρνης, στους Έλληνες μετανάστες, στο λαό της Αυστραλίας, και καταδικάζει μαζί τους με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το κατάπτυστο αντικομμουνιστικό ψήφισμα της Αυστραλιανής Γερουσίας που επιχειρεί να εξισώσει και ταυτίσει τον κομμουνισμό με το τέρας του φασισμού, αντιγράφοντας τη σχετική πρακτική της αντικομμουνιστικής Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλων ιμπεριαλιστικών κέντρων. Στόχος τους στην Αυστραλία, όπως και στην Ευρώπη και αλλού, είναι η αναθεώρηση της ιστορίας του Β’ παγκοσμίου πολέμου με την καθοριστική συμβολή στη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών της Σοβιετικής Ένωσης. Η ταύτιση φασισμού – κομμουνισμού αθωώνει το φασισμό ο οποίος γεννιέται από τα σπλάχνα του ιμπεριαλισμού. Επιδιώκουν με αυτό τον τρόπο να αλλοιωθεί η ιστορική μνήμη αυτής της περιόδου, να αμαυρώσουν στις συνειδήσεις των λαών την πρωτοπόρα απελευθερωτική πάλη των λαών, παρακαταθήκη στην αντιιμπεριαλιστική αντικαπιταλιστική πάλη σήμερα.

Είναι φανερό πως, παρά την προσωρινή ανατροπή του σοσιαλισμού στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες, οι λαοί αντιστέκονται στις βάρβαρες αντιλαϊκές και πολεμοκάπηλες πολιτικές τους, στα αντεργατικά-αντιασφαλιστικά μέτρα τους γι’ αυτό και καταφεύγουν σε όλο και πιο αυταρχικές και αντιδημοκρατικές και τρομοκρατικές πρακτικές για να φορτώσουν την καπιταλιστική κρίση στους εργαζόμενους και να εμποδίσουν το λαϊκό ξεσηκωμό ενάντια σ’ αυτή τη βαρβαρότητα. Στοιχείο αυτής της πρακτικής αποτελεί και η ανιστόρητη προσπάθεια ταύτισης του κομμουνισμού με το φασιστικό τέρας, για να υποτάξουν τους λαούς στο σάπιο σύστημα συκοφαντώντας το σοσιαλισμό που γνωρίσαμε, αλλά και να μην μαθαίνουν οι νέοι την αληθινή ιστορία…

Όμως, πραγματικά, η Ιστορία έγραψε και δεν ξεγράφει ότι είναι η Σοβιετική Ένωση και ο Κόκκινος στρατός που με τεράστιες θυσίες κατατρόπωσε το Χίτλερ και το φασισμό – ναζισμό, ενώ μεγάλη ήταν η συμβολή και των κομμουνιστών που οργάνωσαν και πρωτοστάτησαν στα κινήματα της Αντίστασης στις κατεχόμενες χώρες για να φέρουν τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών. Όπως , επίσης, είναι ιστορικά επιβεβαιωμένο πως η αστική τάξη χρησιμοποιεί το φασισμό όταν δεν μπορεί με άλλο τρόπο να αντιμετωπίσει το λαϊκό κίνημα. Είναι οι παραπάνω αλήθειες που επιχειρούν η Αυστραλιανή αστική τάξη και η κυβέρνησή της, τα κόμματά της, να συσκοτίσουν με το αντικομμουνιστικό ψήφισμα. Δεν θα περάσει! Οι λαοί, ήδη, ξεσηκώνονται ενάντια στις βάρβαρες πολιτικές και τα αντιλαϊκά μέτρα που προσπαθούν να φορτώσουν την καπιταλιστική κρίση ξανά στα λαϊκά εργαζόμενα στρώματα. Και αυτοί οι αγώνες μπορούν κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις και με τη δράση των κομμουνιστών, να συμβάλλουν μέχρι στην ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος για να ανασάνουν οι λαοί! Το Κόμμα μας το ΚΚΕ, όπως την περίοδο 1940-1949 πρωτοστάτησε στον απελευθερωτικό και στους ταξικούς αγώνες, πρωτοστατεί και σήμερα στην πάλη για την ανατροπή του σάπιου καπιταλισμού.

Η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ που εκφράζει την ΕΑΜική, Εθνική Αντίσταση του Ελληνικού λαού χαιρετίζει και στέκεται δίπλα τους συναγωνιστές μας ομογενείς στην Αυστραλία και όπου γης καλώντας σε συνέχιση του κοινού μας αγώνα ενάντια στην παραχάραξη της Ιστορίας του Β΄ Παγκόσμιου πολέμου, ενάντια στα αντικομμουνιστικά μνημόνια για την υπεράσπιση της ιστορικής αλήθειας που έγραψαν οι λαοί.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΗΜΕΡΤΖΗΣ
Η Γενική Γραμματέας: ΤΟΥΛΑ ΜΗΤΣΕΑ

Με πληροφορίες: 902.gr

Σχετικά θέματα

Απόψεις