Ο Μητσοτάκης, ως πρωθυπουργός, ενημέρωσε την πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Σακελλαροπουλου, για την πορεία της οικονομίας, αναφερόμενος στις τράπεζες και στα «κόκκινα δάνεια».  

Ποιος Μητσοτάκης; 

  Ο Μητσοτάκης που έχει την ευθύνη, μαζί με ολόκληρη την κυβέρνηση του και τις προηγούμενες κυβερνήσεις, για το νομοθετικό πλαίσιο που εξυπηρετεί τα κάθε είδους «κοράκια» να παίρνουν νόμιμα τα σπίτια του κόσμου, μέσω των πλειστηριασμών. 

  Ο Μητσοτάκης ο οποίος, μαζί με ολόκληρη την κυβέρνηση του και τις προηγούμενες κυβερνήσεις, έχει νομοθετήσει να (ξανα)αγοράζουμε τα σπίτια που μένουμε, με τα νέα ληστρικά επιτόκια από τις τράπεζες και τα funds. 

  Ο Μητσοτάκης ο οποίος, μαζί με ολόκληρη την κυβέρνηση του και τις προηγούμενες κυβερνήσεις, είναι υπέρ της οικονομίας (καπιταλισμός λέγεται λέγεται) που έχει μηχανισμούς «αρπαγής» σπιτιών με τους εξής πρωταγωνιστέςΤις τράπεζες, τα funds (στα οποία οι τράπεζες πουλούν τα δάνεια), τις διαχειριστικές των funds (αυτές που κάνουν τα παζάρια για μην χάσεις το σπίτι σου απαιτώντας δόσεις με τοκογλυφικά επιτόκια και – κάποιες φορές – αρκετά χρήματα «μπροστά»), τις νομιμότατες εταιρείες – κοράκια που αγοράζουν σπίτια σε πλειστηριασμούς για ένα κομμάτι ψωμί.  

— Ο Μητσοτάκης ο οποίος είναι πρωθυπουργός στη χώρα που, μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2022,  πάνω από 17.620 ακίνητα βγήκαν σε πλειστηριασμό, με τα 4.190 από αυτά μάλιστα (το 1/3 δηλαδή) να «ευδοκιμούν» και τα σπίτια να αλλάζουν χέρια.

— Ο Μητσοτάκης που είχε στο ίδιο του το κόμμα Πάτσηδες, νόμιμους Πάτσηδες. 

— Ο Μητσοτάκης ο οποίος είναι πρωθυπουργός στη χώρα που το επίσημο κράτος (με εκπροσώπους της δικαιοσύνης και της αστυνομίας) μπουκάρει στο σπίτι σου, αφού έχει σπάσει την πόρτα, για να σε πετάξει έξω. Γιατί; Διότι χρώσταγες και δεν δέχτηκαν οι τράπεζες και τα funds έναν διακανονισμό, που θα μπορείς να εξυπηρετήσεις. Κι όλα αυτά – μην το ξεχνάμε – ενώ έχεις πληρώσει ήδη μέρος των χρεών σου και με το παραπάνω, αν υπολογίσει κανείς τα (επίσημα βεβαίως)τοκογλυφικά επιτόκια