Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Κυνικός Πάτσης: «Αγόρασα κόκκινα δάνεια της Πειραιώς με δάνειο από την Πειραιώς» – Όλα νόμιμα! – Όλοι στη ΝΔ ήξεραν

Ο κύριος Ανδρέας Πάτσης είναι κυνικός. Τόσο πολύ, όσο του επιτρέπει το «σάπιο» καπιταλιστικό σύστημα που υπηρετεί (εξαργυρώνοντας αδρά) και..

Ο κύριος Ανδρέας Πάτσης είναι κυνικός. Τόσο πολύ, όσο του επιτρέπει το «σάπιο» καπιταλιστικό σύστημα που υπηρετεί (εξαργυρώνοντας αδρά) και οι νόμοι που τα συστημικά κόμματα (και αυτό στο οποίο ανήκει) ψήφισαν όλα αυτά τα χρόνια βγάζοντας στο «σφυρί» για τους «γύπες» των αγορών την περιουσία των υπερχρεωμένων ελληνικών νοικοκυριών.

Άπαντες στη Νέα Δημοκρατία, συμπεριλαμβανομένου φυσικά και του Κυριάκου Μητσοτάκη, ήξεραν τις δραστηριότητές μου ομολόγησε σήμερα ο πρώην βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Ανδρέας Πάτσης. Όλοι λοιπόν ήξεραν την «νόμιμη» ενασχόλησή του με τα «κόκκινα δάνεια», όπως επίσης για τη συνεργασία του με τα ΕΛΤΑ, η οποία του απέφερε – όπως ο ίδιος είπε – μόλις 180.000 ευρώ(!!!) και όχι 1 εκατ. ευρώ, όπως καταγγέλθηκε.

«Η δραστηριότητα μου είναι γνωστή, δεν ήρθα ξαφνικά σε αυτόν τον κόσμο. Νομίζετε ότι ένα πολιτικό κόμμα δεν ξέρει ποιον έχει στα ψηφοδέλτια του; Μόνο το κόμμα μου το ήξερε; Όλη η Ελλάδα ήξερε την δράση μου», ανέφερε ο Πάτσης που μπήκε στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια με τις «ευχές» του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής, μετά τη χθεσινή διαγραφή του από την ΚΟ της ΝΔ, μιλώντας στον ΑΝΤ1, υποστήριξε ότι κανείς δεν του είπε ότι η συμμετοχή του σε ξένες εταιρείες ήταν παράνομη. Μάλιστα ανέφερε βάζοντας ότι Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής, έβγαλε απαλλακτικό πόρισμα για την περίπτωσή του.

«Όταν όλες αυτές οι ξένες εταιρείες δημοσιοποιήθηκαν, κανείς δεν είπε στον νέο δικηγόρο ότι υπάρχει κάτι παράνομο. Ομολογώ ότι δεν γνώριζα πως υπήρχε τέτοιο πρόβλημα», ισχυρίστηκε στη συνέχεια για το ασυμβίβαστο που υπάρχει για έναν βουλευτή και την συμμετοχή σε εξωχώρια εταιρεία.

Ο ίδιος αναφερόμενος στις εταιρείες του πρόσθεσε: «Ο “Πλάτωνας” είναι ελληνική εταιρεία, πώς δεν έχει παρουσία εδώ στην Ελλάδα; Δεν ήταν ούτε κεραυνός εν αιθρία ούτε ανακάλυψε κανείς την Αμερική. Μετά το πρώτο πόθεν έσχες μου ως βουλευτής, έγινε καταγγελία, έγινε έρευνα για 8 μήνες και βγήκε πόρισμά και προέκυψε πως όλες οι εταιρείες είναι νόμιμες. Όλοι γνώριζαν την δράση μου»!

Συνεχίζοντας υποστήριξε πως «η πρώτη καταγγελία ήταν για μια τράπεζα και για συμμετοχή σε μια εξωχώρια εταιρεία. Ήταν δική μου η εξωχώρια εταιρεία. Αυτό ελέγχθηκε από την Βουλή. Κανένας δεν μου είπε ότι αυτό ήταν παράνομο. Το πόρισμα της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής έβγαλε πόρισμα απαλλακτικό για μένα, μετά από την έρευνα από ελεγκτική εταιρεία» και συμπλήρωσε προκλητικά: «Αν το μεμπτό στην πολιτική μου διαδρομή είναι πως αυτές οι εταιρείες είναι δικές μου και θα έπρεπε να τις μεταβιβάσω στα παιδιά μου, ας είναι…».

«Αγόρασα κόκκινα δάνεια της Πειραιώς με δάνειο από την Πειραιώς»

Αναφορικά με την εταιρεία διαχείρισης ληξιπρόθεσμων οφειλών δανειοληπτών, ο κ. Πάτσης είπε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» πως όλα έγιναν νόμιμα, λέγοντας: «Υπήρξα συνεργάτης της Τράπεζας Πειραιώς για πολλά χρόνια. Το 2010 η Τράπεζα αποφάσισε ένα κομμάτι αποσβεσθέντων δανείων, διαγραμμένων δανείων, που δεν μπορούσε να εισπράξει η τράπεζα, παρά όλες τις προσπάθειες που έκανε, να το πουλήσει. Η Τράπεζα μου ζήτησε να φτιάξω μια εταιρεία για να αγοράσω δάνεια και χρέη από πιστωτικές κάρτες, έναντι 4 εκατομμυρίων ευρώ. Τα χρήματα αυτά μου δόθηκαν ως δάνειο από την Τράπεζα Πειραιώς. Αυτή είναι η μία και μοναδική συναλλαγή που έκανε αυτή η εταιρεία. Αυτή η εταιρεία είχε μια οδηγία, να μπει σε διαδικασία τηλεφωνικής όχλησης, σε ενημέρωση των ανθρώπων αυτών, να κάνει μια προσφορά για μείωση του ποσού κατά 60% και πάνω και αν υπήρχε κάποια εξόφληση, μπορούσαν να πάρουν και απόδειξη εξόφλησης του δανείου οι άνθρωποι».

Για όσους έχουν ακόμα απορίες. Εξηγούμε: Ο κ. Πάτσης ήταν συνεργάτης της Πειραιώς. Η Τράπεζα εκτίμησε την συνεργασία τους. Όταν η Πειραιώς αποφάσισε να πουλήσει κόκκινα δάνεια κάλεσε τον κ. Πάτση και του έδωσε δάνεια 4,3 εκατ. ευρώ (σε μια περίοδο που έδιναν δάνεια με το σταγονόμετρο) για να φτιάξει εταιρεία προκειμένου να αγοράσει τα «κόκκινα δάνεια» από την τράπεζα, με δανεικά χρήματα της τράπεζας!!! Πρόκειται για την Τράπεζα Πειραιώς που ανακεφαλοποιήθηκε με χρήματα του Ελληνικού λαού και τις χάρισαν οι μνημονιακές κυβέρνησεις πλήθος μεγάλων και μικρότερων τραπεζών (για να τις σώσει)! Όλα τα παραπάνω φυσικά είναι εντελώς νόμιμα και καπιταλιστικά πλασμένα!

«Εισέπραξα από τα ΕΛΤΑ 180.000 ευρώ και όχι 1 εκατ. ευρώ»

«Για την συνεργασία μου με τα ΕΛΤΑ έγινε ερώτηση στην Βουλή πριν από 10 μήνες. Τώρα έγινε θέμα για αυτό; Κάκιστα παραιτήθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΤΑ. Ο άνθρωπος για λόγους ευθιξίας παραιτήθηκε. Η συνεργασία μου με τα ΕΛΤΑ ξεκίνησε το 2020, βγήκε και στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, δεν είναι κρυφό. Η συμφωνία των ΕΛΤΑ είναι με μεγάλη δικηγορική εταιρεία του εξωτερικού, που εκπροσωπεί το γραφείο μου», υποστήριξε ο Ανδρέας Πέτσης σε σχετική ερώτηση.

Και συνέχισε: «Ότι παρείχα τις νομικές μου υπηρεσίες σε οργανισμούς, όπως τα ΕΛΤΑ ήταν κάτι νόμιμο, όπως νόμιμο είναι και πως έχω τρεις εταιρείες με έδρα στην Κύπρο».

Σχετικά με το ύψος της αμοιβής του 1 εκατομμυρίου ευρώ από τα ΕΛΤΑ, που όπως είπε αποτέλεσμα συμφωνίας, ο κ. Πάτσης υποστήριξε πως οι 800.000 ευρώ αποδόθηκαν απευθείας στην ξένη εταιρεία την οποία εκπροσωπούσε στην Ελλάδα, για αυτήν και για άλλες υποθέσεις, λέγοντας πως η δική του αμοιβή είναι αποτέλεσμα διμερούς συμφωνίας με την ξένη εταιρεία, λέγοντας πάντως ότι από την συμφωνία με τα ΕΛΤΑ το ποσό που εκείνος εισέπραξε ήταν μικρότερο από τις 180.000 ευρώ που αναφέρονται σε καταγγελίες και δημοσιεύματα.

Χάρη λοιπόν μας έκανε ο άνθρωπος. Λίγα μας πήρε. Τα περισσότερα τα πήρε εταιρεία στο εξωτερικό. Τώρα γιατί τα ΕΛΤΑ πληρώνουν εταιρείες και «Πάτσηδες» με 1 εκατ. ευρώ για νομικές υπηρεσίες (λες και το κράτος δεν έχει νομικούς συμβούλους) αυτό είναι κάτι που μόνο οι αρμόδιοι της κυβέρνησης Μητσοτάκη μπορούν να μας το εξηγήσουν… 

Σχετικά θέματα