Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Η ΕΠΟ για τη φανέλα της Εθνικής: «Το σχέδιο παραπέμπει στην επέτειο των 200 χρόνων της Ελληνικής Επανάστασης»!

Η ΕΠΟ έβγαλε ανακοίνωση για τη φανέλα της Εθνικής, μετά τις συνεχιζόμενες αντιδράσεις.  Και τι είπε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία; Διαβάστε: ..

Η ΕΠΟ έβγαλε ανακοίνωση για τη φανέλα της Εθνικής, μετά τις συνεχιζόμενες αντιδράσεις. 

Και τι είπε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία; Διαβάστε: 

«Η φανέλα αυτή σχεδιάστηκε από τη Χορηγό εταιρεία της Ομοσπονδίας μετά από την υποβολή πρωτότυπης πρότασης από ιταλικό σχεδιαστικό οίκο. Η επιλογή της έγινε το 2021 από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ επί άλλης προεδρίας και το σχέδιο παραπέμπει στην επέτειο των 200 χρόνων της Ελληνικής Επανάστασης. Η τελική έγκριση δόθηκε από την UEFA, η οποία υποβάλλει σε λεπτομερή έλεγχο τις εγκρίσεις που δίνει σε αυτές τις περιπτώσεις».

Μάλιστα! Μετά την ανακοίνωση της ΕΠΟ που βλέπει και «σχέδιο που που παραπέμεπι στην επέτειο των 200 χρόνων της Ελληνικής Επανάστασης» (!)  δεν αλλάζουμε ούτε λέξη από το σχόλιο για τη φανέλα της Εθνικής: Αλλάξτε τώρα αυτή την αθλιότητα! Να σημειώσουμε, βέβαια, ότι η διοίκηση της ΕΠΟ βγάζει και λίγο την ουρά της απ’ έξω, αφού αναφέρει ότι η επιλογή έγινε «επι άλλης προεδρίας». 

Το σχόλιο του «Ημεροδρόμου», λοιπόν, ισχύει και μετά την ανακοίνωση της ΕΠΟ.

Δικαίως υπάρχουν αντιδράσεις για τη νέα φανέλα της Εθνικής Ελλάδας στο ποδόσφαιρο. Δεν ξέρουμε τι βλέπουν οι «ειδικοί» αλλά ο κόσμος διακρίνει στις γραμμές της φανέλας κάτι που μοιάζει με αγκυλωτό σταυρό.

Δεν έχει καμία σημασία τι ήθελε να δείξει ο σχεδιαστής (ή οι σχεδιαστές) της φανέλας. Ενδεχομένως να μην είχαν καμία πρόθεση και να φανταστήκε κάτι άλλο. Το αποτέλεσμα, όμως, υπάρχει και το βλέπουμε όλοι.

Τα πράγματα είναι απλά, διότι είναι ανεπίτρεπτο – και κάτι παραπάνω από απαράδεκτο – να υπάρχει ακόμα και «υποψία» ναζιστικού συμβόλου: Αλλάξτε τώρα αυτή την αθλιότητα!

Υ.Γ: Αυτός ο (ας τον πούμε μόνο ακροδεξιό) Μπαλτάκος, που είναι πρόεδρος της ΕΠΟ τι γνώμη έχει; Την …ενέκρινε και δεν είδε τίποτα;