Διεθνή

Γκουαϊδό: Καλεί ανοιχτά σε πραξικόπημα

Ο …αυτοανακηρυγμένος σαν μεταβατικός πρόεδρος της Βενεζουέλας, Χουάν Γκουαϊδό, δήλωσε σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ότι η αντιπολίτευση πραγματοποιεί παρασκηνιακές συνομιλίες με τον στρατό της χώρας σε μια προσπάθειά να ανατρέψει από την εξουσία τον εκλεγμένο πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο.

Το πιόνι των Αμερικάνων και των μονοπωλίων σε συνέντευξή του στην κολομβιανή εφημερίδα, El Tiempo, δήλωσε: «Μια πολιτική απόφαση της στρατιωτικής διοίκησης που θα σέβεται το Σύνταγμα θα ανατρέψει τον εν ενεργεία πρόεδρο Μαδούρο»!  

Σε ερώτηση αν οι στρατιώτες θα υπακούσουν, απάντησε: «Ναι, Το πιστεύω. Και εργαζόμαστε για να διευκολύνουμε αυτή την πορεία». Νωρίτερα ο ίδιος μιλώντας στην Washington Post ανέφερε ότι η αντιπολίτευση συνομιλεί με «κυβερνητικούς αξιωματούχους, πολιτειακούς και στρατιωτικές παράγοντες».

«Είναι ένα πολύ λεπτό ζήτημα που περιλαμβάνει την προσωπική ασφάλεια. Κάνουμε συναντήσεις μαζί τους, αλλά διακριτικά», πρόσθεσε ο Γκουαϊδό. Το Σαββατοκύριακο, ο Γκουαϊδό επιχείρησε να φέρει τον στρατό στο πλευρό του καταθέτοντας νόμο που προσφέρει αμνηστία, ο οποίος εγκρίθηκε από την Εθνοσυνέλευση.

Στο πλευρό του Μαδούρο ο στρατός

Μέχρι σήμερα, μια εβδομάδα μετά την αυτοανακήρυξη Γκουαϊδό σε μεταβατικό πρόεδρο της χώρας, οι ένοπλες δυνάμεις της Βενεζουέλας τάσσονται στο πλευρό του Μαδούρο.

Ο υπουργός Άμυνας Βλαντιμίρ Παντρίνο δεσμεύτηκε να υπερασπίσει την Βενεζουέλα ενάντια σε «όποια επίθεση, κάθε φύσης ή έντασης».

«Θα ήμασταν ανάξιοι των στολών που φοράμε και των συμβόλων της πατρίδας μας, αν δεν αντιμετωπίζαμε αυτή τη δύσκολη στιγμή μια αναντίρρητη απειλή ενάντια στην πατρίδα», είπε σε παρέλαση στο Καράκας ο Παντρίνο.

 

 

 

(Επισκέψεις: 551 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend