Διεθνή

Γερμανία, Γαλλία και Ισπανία συμφώνησαν στην ανάπτυξη κοινού μαχητικού αεροσκάφους

Η Γερμανία, η Γαλλία και η Ισπανία κατέληξαν σε γενική συμφωνία για τα επόμενα βήματα στην ανάπτυξη ενός κοινού μαχητικού αεροσκάφους, δήλωσε πηγή στο γερμανικό υπουργείο Άμυνας διευκρινίζοντας πως η επεξεργασία των λεπτομερειών της συμφωνίας θα γίνει μέχρι τα μέσα Μάη.

Οι εταιρείες «Dassault Aviation», «Airbus» και «Indra» συμμετέχουν στο πρόγραμμα για την έναρξη της αντικατάστασης των γαλλικών «Rafale» και των γερμανοϊσπανικών «Eurofighters» από το 2040 και το επόμενο βήμα της ανάπτυξης αναμένεται να κοστίσει συνολικά 2,5 δισ. ευρώ.

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα καταρτίσουν μέχρι τα μέσα του μήνα έναν κατάλογο δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας για το μελλοντικό αεροσκάφος, διευκρινίζοντας ποια θα είναι ανοικτά για να χρησιμοποιηθούν από όλους και ποια θα παραμείνουν σε συγκεκριμένες εταιρείες, δήλωσε σήμερα η πηγή στο «Reuters».

Να σημειωθεί ότι η ανάπτυξη ενιαίων μέσων, όπως αεροσκάφη, πλοία και άρματα μάχης, αποτελούν σημείο κλειδί στα δόγματα του ΝΑΤΟ, στο όνομα της διαλειτουργικότητας, της ευκολότερης εκπαίδευσης, αλλά και της εξοικονόμησης πόρων.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters»

(Επισκέψεις: 78 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend