Διεθνή

Γάζα: Ένας Παλαιστίνιος νεκρός και 300 τραυματίες από νέα Ισραηλινή θηριωδία

Ένας Παλαιστίνιος δολοφόνηθηκε την Παρασκευή από σφαίρες ισραηλινών στρατιωτών στη  Λωρίδα της Γάζας, στη διάρκεια μεγάλης διαδήλωσης, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα.

Ο νέος «μάρτυρας» του Παλαιστινιακού λαού, ονομαζόταν Καρίμ Μοχάμεντ Καλάμπ και ήταν 25 ετών. Σκοτώθηκε από σφαίρα ανατολικά της πόλης της Γάζας.

Σύμφωνα με τις Παλαιστινιακές αρχές, στη διάρκεια της κινητοποίησης, τραυματίστηκαν πάνω από 300 άλλοι διαδηλωτές.  

Ο ισραηλινός στρατός, συνεχίζοντας την προπαγάνδα του ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι «πάνω από 10.000 ταραχοποιοί συγκεντρώθηκαν σε πολλές τοποθεσίες στον φράκτη ασφαλείας μεταξύ του Ισραήλ και της Λωρίδας της Γάζας» και υποστήριξε ότι: «Οι ταραχοποιοί πέταξαν χειροβομβίδες, εκρηκτικούς μηχανισμούς, ελαστικά στα οποία είχαν βάλει φωτιά και πέτρες εναντίον των στρατιωτών και του φράκτη ασφαλείας».

Παρότι δεν υπήρξε τραυματισμός Ισραηλινού στρατιώτη, σε αντίποινα η ισραηλινή αεροπορία εξαπέλυσε επιδρομές στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Τουλάχιστον 185 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από ισραηλινά πυρά και άλλα κατασταλτικά μέσα στη Λωρίδα της Γάζας μετά την έναρξη, την 30ή Μαρτίου, της κινητοποίησης που βαπτίστηκε «Πορεία της Επιστροφής». Ένας ισραηλινός στρατιώτης σκοτώθηκε την 20ή Ιουλίου στον τομέα.

Οι Παλαιστίνιοι που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις καταγγέλλουν τον αποκλεισμό που επιβάλλει η ισραηλινή κυβέρνηση στον θύλακα εδώ και πάνω από δέκα χρόνια και διατρανώνουν το δικαίωμα των παλαιστινίων προσφύγων να επιστρέψουν στα εδάφη από τα οποία ξεριζώθηκαν όταν εγκαθιδρύθηκε το Κράτος του Ισραήλ και ξέσπασε ο πρώτος αραβοϊσραηλινός πόλεμος, το 1948.

 

(Επισκέψεις: 120 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend