Κοινωνία Πολιτική

Φονική καταδίωξη στο Πέραμα: Παρουσιάστηκε ο 14χρονος οδηγός – «Μόλις σταματήσαμε βάλαμε τα χέρια ψηλά και μας πυροβόλησαν»

Παρουσιάστηκε αυτοβούλως ο 14χρονος που επέβαινε στο αυτοκίνητο το οποίο καταδίωξαν στο Πέραμα οι αστυνομικοί πυροβολώντας με 36 σφαίρες και σκοτώνοντας τον 18χρονο Νίκο Σαμπάνη.

Ο 14χρονος εμφανίστηκε στα δικαστήρια Πειραιά μαζί με τη δικηγόρο του. Δήλωσε ότι αυτός ήταν ο οδηγός του αυτοκινήτου και ότι διέφυγε μετά τη φονική καταδίωξη. 

Στις δηλώσεις του είπε (βίντεο παρακάτω):

«Έκανα μανούβρα για να φύγω. Εγώ οδηγούσα. Μόλις σταματήσαμε βάλαμε τα χέρια ψηλά και μας πυροβόλησαν. Πυροβόλησαν τον φίλο μου.

Στο Αιγάλεω δεν σταματήσαμε γιατι φοβηθήκαμε ότι θα μας σκοτώσουν επειδή είχαμε κλέψει το αμάξι (…)

Σταματήσαμε με το λεωφορείο μούρη με μούρη (σ.σ στο Πέραμα) και αυτοί αφήσαν κάτω τα μηχανάκια τους και μας πυροβολήσανε.

Πρώτα μας πυροβόλησαν και μετά έκανα όπισθεν. Μόλις πυροβολήσαν, (έκανα όπισθεν) για να φύγουμε. Δεν ήταν πάνω στις μηχανές οι αστυνομικοί. […] Δεν είχαμε όπλα, τίποτα.

Όταν βγήκα και έτρεχα να φύγω, με πυροβόλησαν πίσω μου, αλλά πήγαν στον τοίχο. Δύο μηχανές χτύπησα αλλά δεν είχαν αναβάτη, τις είχαν πετάξει κάτω».

 

(Επισκέψεις: 2.845 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend