Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Φασιστικό παραλήρημα του προέδρου του Αρχαιολογικού Μουσείου Κρήτης και εκλεκτού της Λ. Μενδώνη

Ο κύριος Ιωακείμ Γρυσπολάκης είναι ομότιμος καθηγητής στο Πολυτεχνείο Κρήτης, πρώην πρύτανης, είναι όμως και πρόεδρος στο Δ. Σ. του..

Ο κύριος Ιωακείμ Γρυσπολάκης είναι ομότιμος καθηγητής στο Πολυτεχνείο Κρήτης, πρώην πρύτανης, είναι όμως και πρόεδρος στο Δ. Σ. του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου Κρήτης. Διορισμένος και επιλογή της υπουργού Πολιτισμού, όταν με το έτσι – θέλω αποφάσισε να αλλάξει τη νομική μορφή πέντε μεγάλων μουσείων και να τα μετατρέψει σε “μαγαζιά” ημετέρων.  

Ε, λοιπόν, ο επικεφαλής αυτού του Μουσείου είναι ο κύριος που γράφει στο λογαριασμό του στο fb,  για τον φασίστα νταή που φόρτωνε μετανάστες στην καρότσα τα εξής: 

“Δεν είμαι υπέρ της αυτοδικίας. Η μόνη νόμιμη βία είναι αυτή που ασκείται από την Πολιτεία στο πλαίσιο του Συντάγματος και των νόμων. Ομως, στην περίπτωση της σύλληψης λαθρομεταναστών, οι οποίοι ευθύνονται για πυρκαγιές, κλοπές και άλλες μη σύννομες πράξεις στον Εβρο, από πολίτες που βλέπουν τις περιουσίες τους να αφανίζονται, δεν μπορώ παρά να διατυπώσω δημοσίων την κατανόηση και συμπαράστασή μου”;

Αυτός ο κύριος, ο καθηγητής, ο πρόεδρος ενός μεγάλου αρχαιολογικού μουσείου, που μιλάει για “λαθρομετανάστες” και συμπαρίσταται στους πολίτες “κυνηγούς κεφαλών”, είναι άραγε ρατσιστής; 

Και δεν γράφει μόνο αυτό. Καθώς ο διάλογος ξεδιπλώνεται στα παρακάτω της ανάρτησής του σχόλια γράφει: 

“Η παραποίηση ενός γεγονότος και η παραπληροφόρηση φέρνουν σύγχυση στους πολίτες. Οι τρεις πολίτες, που συνέλαβαν τους παράνομους μετανάστες, διαπίστωσαν ότι ήσαν έτοιμοι να βάλουν φωτιά εντός του αστικού ιστού. Αμέσως ειδοποίησαν την Αστυνομία, η οποία κατέφθασε και τους συνέλαβε. Εξ άλλου, η Εισαγγελία απηύθυνε κατηγορίες εναντίον των μεταναστών για προσπάθεια εμπρησμού και για παράνομη είσοδο στη χώρα. Κατόπιν τούτου, οι “δικαιωματιστές” ας αντιληφθούν ότι η τήρηση του Συντάγματος (εν προκειμένω της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας) επαφίεται και στον πατριωτισμό των Ελλήνων”.

Και συνεχίζει ο κύριος καθηγητής στο δρόμο που χάραξε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κ. Βελόπουλος, στον οποίο δεν αρέσουν τα πολύ ναζιστικά… 

“Άρθρο 275 ποινικού κώδικα: Έχουν η δεν έχουν οι Έλληνες το δικαίωμα να συλλαμβάνουν άλλους που διαπράττουν κακουργήματα? Μόνο οι ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ μισούν Έλληνες και συμπαθούν λαθρομετανάστες που καταστρέφουν την Ελλάδα”. 

Αυτός ο ευυπόληπτος κύριος, που ευλογεί την αυτοδικία – να θυμίσουμε ότι υπήρξε διαπρύσιος υποστηρικτής της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας –  και καλεί σε ανένδοτο κατά των “λαθρομεταναστών” είναι μήπως μισαλλόδοξος; 

“Γιατί είναι τομάρια όσοι με ηρωισμό, με κίνδυνο της ζωής των συνέλαβαν λαθρομετανάστες εμπρηστές?  Εξετέλεσαν ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΉ ΕΠΙΤΑΓΗ”.

Αυτό το διακεκριμένο μέλος της κοινωνίας μετά από όλα αυτά τα “μαργαριτάρια”,  είναι άραγε φασίστας;

Ρωτάμε…

 

 

Σχετικά θέματα

Απόψεις