Κοινωνία

«Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές της Καλλιθέας!»

Ανακοινώσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Καλλιθέας και του Συλλόγου Γυναικών Καλλιθέας

Η Λαϊκή Συσπείρωση Καλλιθέας καταγγέλλει τη χθεσινή (25η Μαρτίου) «άθλια στάση της αστυνομίας, που απροκάλυπτα προσέφερε κάλυψη σε ακόμη μια προσπάθεια των φασιστών ΝΑΖΙ της Χρυσής Αυγής, να χύσουν το χυδαίο φασιστικό τους δηλητήριο, στην γειτονιά μας λίγο πριν την έναρξη της παρέλασης».

Στην ανακοίνωση αναφέρει: «Οι δυνάμεις της Αστυνομίας και των ΜΑΤ επέτρεψαν στους κουκουλοφόρους –κρανοφόρους ναζί  να εισέλθουν στο χώρο της πλατείας με την συνοδεία υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων της Ελληνικής Αυγής, να χαιρετούν ανενόχλητα ναζιστικά, να βρίζουν, να φωνάζουν εθνικιστικά συνθήματα και να φέρονται με απειλές απέναντι στους υπόλοιπους συγκεντρωμένους. Την ίδια ώρα, στράφηκαν με ιδιαίτερη σφοδρότητα και απρόκλητη χρήση βίας απέναντι σε μέλη σωματείων και φορέων της περιοχής, που αποδοκίμαζαν την παρουσία των χρυσαυγιτών ,στέλνοντας αρκετούς στο νοσοκομείο με ανοιγμένα κεφάλια. Σύμφωνα μάλιστα με δημοσιεύματα σε άλλο σημείο της πόλης επιτέθηκαν σε ανυποψίαστο νεαρό μοτοσικλετιστή. Καλούμε τον λαό και τους εργαζόμενους της Καλλιθέας να βγάλουν τα συμπεράσματα τους! Αυτοί είναι οι υποψήφιοι με την Ελληνική Αυγή στην Καλλιθέα, αυτή είναι, η εγκληματική δράση τους! Καλούμε τους Καλλιθεάτες και τις Καλλιθεάτισσες να καταδικάσουν τόσο την Δημοτική Αρχή , όσο και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που με την στάση ανοχής που τηρούν δημιουργούν  πρόσφορο έδαφος στους φασίστες δολοφόνους της Χρυσής Αυγής, να σπέρνουν το δηλητήριό τους εμφανιζόμενοι ως μια «θεσμική πολιτική δύναμη». Η αποφασιστική στάση των μελών των εργατικών σωματείων και φορέων της Καλλιθέας και της Λαϊκής συσπείρωσης ήταν αυτή που εμπόδισε την παρέμβαση των χρυσαυγιτών στην μαθητική παρέλαση, αφού πήραν την απάντηση που τους έπρεπε και φύγαν σαν “λαγοί”.

Η εμφάνιση αυτή των φασιστοειδών φαίνεται ότι δεν θα ενοχλούσε τον Νεοδημοκράτη δήμαρχο και τους επικεφαλής των παρατάξεων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ που στα πλαίσια της εθνικής ενότητας «ποίησαν την νήσσα». Να πάρουν την απάντηση που τους αξίζει! Στην αγωνιστική ηρωική ιστορία της πόλη μας , δεν χωρούν φασίστες!!!  Καλούμε πλατιά τον λαό της Καλλιθέας στις εκλογικές μάχες που έχουμε μπροστά μας να δώσει στο φασισμό την καλύτερη απάντηση ! Να ενισχύσει την μόνη πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση! Να ενισχύσει σε ψήφους και ποσοστά τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης σε δήμους και περιφέρειες και του ΚΚΕ για την ευρωβουλή,. Να βρεθούν πάνω από αυτά των φασιστών  στην Καλλιθέα και σε όλη την Ελλάδα. Δυναμώνουμε  το ΚΚΕ και τη Λαϊκή Συσπείρωση παντού».

Επίσης, ο Σύλλογος Γυναικών Καλλιθέας (μέλος της ΟΓΕ) καταγγέλλει «τη βίαιη και άνανδρη επίθεση της αστυνομίας» στις γυναίκες του Συλλόγου. 

Στην ανακοίνωση τονίζεται:  «Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που είχαν φτάσει από νωρίς σήμερα (σ.σ χθες) στην Καλλιθέα έκαναν ωμή επίθεση με γκλομπ και χειροβομβίδες κρότου λάμψης στο πανό του συλλόγου μας και άλλων εργατικών σωματείων. Χτύπησαν εμάς, τους άντρες και τα παιδιά μας, που συγκεντρωθήκαμε εκεί και αποτρέψαμε τα σχέδια των φασιστοειδών, που επιχείρησαν να πατήσουν πόδι στις γειτονιές μας και στη μαθητική παρέλαση.

Η δημοτική αρχή έχει τεράστιες ευθύνες για το σημερινό χτύπημα που έστειλε στο νοσοκομείο τέσσερις εργαζόμενους. Όχι μόνο δεν κατήγγειλε το γεγονός αλλά με την ανοχή και τη στάση της διευκολύνει τους φασίστες, ώστε να διαδώσουν τα άθλια σύμβολα και το δηλητήριο τους.

Καλούμε τις γυναίκες και το λαό της Καλλιθέας να συνεχίζουν να απομονώνουν τους φασίστες τσακίζοντας τις ιδέες και τη δράση τους. Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές της Καλλιθέας! Έξω οι φασίστες από κάθε εργατογειτονιά!»

 

(Επισκέψεις: 213 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend