Κοινωνία

«Έξω η αστυνομία από τα σχολεία μας!»

Την είσοδο της διευθύντριας του σχολείου με τη συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων στο 3ο ΕΠΑΛ Ιωαννίνων την ώρα που οι μαθητές συζητούσαν για τη στάση τους απέναντι στα προβλήματα και τις ελλείψεις του σχολείου καταγγέλλει η ΤΟ Μαθητών Ιωαννίνων της ΚΝΕ.

Όπως σημειώνει, οι μαθητές του ΕΠΑΛ εδώ και ένα μήνα περίπου με ανοιχτά σχολεία έρχονται αντιμέτωποι με τεράστια κενά σε καθηγητές, υλικοτεχνικό εξοπλισμό, ελλιπή παροχή γνώσης, τζάμπα μαθητεία. Πήραν λοιπόν την κατάσταση στα χέρια τους, ώστε να διεκδικήσουν αυτά που σήμερα δικαιούνται. Ως απάντηση, η κυβέρνηση και το υπουργείο έστειλαν τις αστυνομικές δυνάμεις να εισβάλουν μέσα στο σχολείο και να απειλήσουν τους μαθητές!

Ο Μαθητικός Τομέας Ιωαννίνων της ΚΝΕ αναφέρει ακόμη:

«Αλήθεια, να μας απαντήσει η κυβέρνηση και το υπουργείο:

Πόσο εγκληματική πράξη είναι να διεκδικείς

– Ολοκληρωμένη μόρφωση;

– Στελέχωση όλων των ειδικοτήτων;

– Σύγχρονο εργαστηριακό εξοπλισμό;

– Πρακτική άσκηση για όλους τους μαθητές του ΕΠΑΛ με πλήρη εργασιακά δικαιώματα;

Δεν μας φοβίζει η καταστολή τους! Οι μαθητές του ΕΠΑΛ έδειξαν το δρόμο.Έδιωξαν τις αστυνομικές δυνάμεις και κάλεσαν σε Γενική Συνέλευση όλο το σχολείο. Στον οργανωμένο αγώνα μας βρίσκεται η λύση για το σχολείο που έχουμε ανάγκη σήμερα, για το σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει! Η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ, που πέρσι είχε κάνει τα μαθητοδικεία συνήθεια, να πάρουν το μήνυμά τους!Είμαστε έτοιμοι – Ούτε βήμα πίσω από τον δίκαιο αγώνα μας!!!»

Πηγή: 902.gr

(Επισκέψεις: 415 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend