Διεθνή

Έξι νεκροί από τη χιονοθύελλα που πλήττει τις ΗΠΑ

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την κακοκαιρία που πλήττει τις ΗΠΑ. Η χιονοθύελλα «Έμπονι» έχει σαρώσει τις Κεντρικές και Νοτιοδυτικές Πολιτείες, ενώ οι νοτιοανατολικές περιοχές απειλούνται από τις πλημμύρες που προκάλεσαν οι βροχές.

Η Μινεσότα θρηνεί δύο νεκρούς, έναν άνδρα 51 ετών και μια 47χρονη γυναίκα που σκοτώθηκαν σε τροχαία δυστυχήματα. Στο Τενεσί, μια γυναίκα που έκανε κάμπινγκ μαζί με δύο φίλους της πνίγηκε, προσπαθώντας να διασχίσει ένα ρυάκι. Στη Λουιζιάνα, δέντρο καταπλάκωσε ένα τροχόσπιτο με αποτέλεσμα να σκοτωθεί μία γυναίκα. Άλλοι δύο νεκροί αναφέρθηκαν στο Κάνσας και τη Βόρεια Ντακότα, εξαιτίας τροχαίων δυστυχημάτων.

Λόγω της χιονόπτωσης έχουν ακυρωθεί περισσότερες από 1.300 πτήσεις. Επίσης σημειώθηκαν καθυστερήσεις, τις δύο τελευταίες ημέρες, σε τουλάχιστον 12.200 αεροπορικά δρομολόγια, με αποτέλεσμα να προκληθεί χάος σε πολλά αμερικανικά αεροδρόμια.

Σε ορισμένες περιοχές το χιόνι φτάνει τα 20 με 30 εκατοστά και η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποιεί ότι θα μπορούσε να αγγίξει και τα 45 εκατοστά στο Νέο Μεξικό. Παρά τις προσπάθειες εκχιονισμού στους κεντρικούς οδικούς άξονες, πολλοί δρόμοι παραμένουν κλειστοί στη Βόρεια και τη Νότια Ντακότα, τη Μινεσότα, την Άιοβα και την Αριζόνα, όπου οι αρχές κάλεσαν τους οδηγούς να αποφεύγουν τις μετακινήσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Επισκέψεις: 143 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend