Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν, όπως ανακοίνωσε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, οι πέντε αστυνομικοί που κατηγορούνται για διακίνηση μεταναστών στον Έβρο.

Παράλληλα, σε βάρος τους διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι, σε βάρος των πέντε αστυνομικών, οι οποίοι είχαν συλληφθεί από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος για υπόθεση διευκόλυνσης εισόδου μη νόμιμων αλλοδαπών στη χώρα, διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης ενώ παράλληλα τέθηκαν σε διαθεσιμότητα», αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ.

Πρόκειται για έναν ανθυπαστυνόμο και τέσσερις αρχιφύλακες, που προέρχονται και εξελίχτηκαν από την Υπηρεσία Συνοριακής Φύλαξης και υπηρετούν στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.

Οι συλλήψεις έγιναν από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας (29/5).

Όπως αποκαλύφθηκε, η δράση των αστυνομικών χρονολογείται από τον Οκτώβριο του 2022. Οι πέντε κατηγορούμενοι χθες, Τρίτη (30/5), πήγαν στον εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης ο οποίος τους άσκησε ποινική δίωξη για βαριά κακουργήματα βαριά κακουργήματα.

Συγκεκριμένα, σε βάρος των πέντε αστυνομικών (ενός ανθυπαστυνόμου και τεσσάρων αρχιφυλάκων) ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διευκόλυνσης εισόδου πολιτών τρίτων χωρών χωρίς έλεγχο, διεύθυνση, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, δωροληψία υπαλλήλου, κατάχρηση εξουσίας, μεταφορά από το εξωτερικό πολιτών τρίτων χωρών που δεν έχουν δικαίωμα εισόδου στην Ελλάδα και παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου.

Οι πέντε συνοριοφύλακες πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή (2/6). Από pontiki.gr