Την πρόκριση για τον αυριανό τελικό του World Cup που διεξάγεται στο Σίδνεϊ, πήρε η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών που επικράτησε -σε ένα ματς θρίλερ- της Ιταλίας με 10-9.
Αν και οι παίκτες του Θ. Βλάχου δυσκολεύτηκαν στην αρχή να «ξεκλιεδώσουν» την άμυνα των Ιταλών, από τα μέσα τον πρώτου οκταλέπτου και μετά, βρήκαν τις επιθετικές λύσεις που έψαχναν και σε συνδυασμό με τις αποκρούσεις του Τζωρτζάτου, πήραν το προβάδισμα.
Οι δύο ομάδες έφτασαν στο ημίχρονο με ένα μόλις τέρμα διαφορά (5-4 υπέρ των Ελλήνων παικτών) και οι διεθνείς μας αύξησαν τη διαφορά σε 7-4. Τα λάθη και η πίεση των αντιπάλων μας έφεραν τη μείωση του σκορ σε 7-6 ενώ στην τελευταία περίοδο η Εθνική μας, πάλι με όπλο την καλή άμυνα σε ένα παιχνίδι γεμάτο εντάσεις, έφτασε στο 9-6. Το πέναλτι του Αργυρόπουλου που έκανε το 10-8 στα 54” αλλά και η επέμβαση του Τζωρτζάτου στα τελευταία δευτερόλεπτα, έδωσαν την πολυπόθητη νίκη – πρόκριση στον τελικό.
Τα οκτάλεπτα: 2-1, 4-5, 6-7, 9-10.
Αύριο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει την Ουγγαρία στον τελικό που είναι προγραμματισμένος να ξεκινήσει στις 11.00 («ΕΡΤ2 Σπορ»).