Διεθνή

Ερντογάν: Απειλεί με νέο «Αττίλα» ανήμερα της επετείου εισβολής

Σε νεά πρόκληση προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή τα 45 χρόνια από την τουρκική εισβολή και κατοχή στην Κύπρο, την οποία συνέδεσε με την επιδίωξη για συνδιαχείριση του ενεργειακού πλούτου του νησιού.

«Κανείς δεν πρέπει να αμφισβητεί πως ο τουρκικός στρατός δεν θα διστάσει να κάνει το ίδιο βήμα που έκανε πριν από 45 χρόνια», είπε Ερντογάν, στο συγχαρητήριο μήνυμά του στον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων «Ανατολή». Μια νέα επιθετική ενέργεια της Τουρκίας θα γινόταν για τη δικαιολογία της «προστασίας των ζωών και της ασφάλειας των Τουρκοκυπρίων», υποστηρίζει ο Ρ. Τ. Ερντογάν.

 Στο μήνυμά του επίσης δείχνοντας τις προθέσεις του να διεκδικήσει μερίδιο από τα κοιτάσματα της Κύπρου ανέφερε πως «εκείνοι που πιστεύουν ότι ο πλούτος του νησιού και της περιοχής ανήκει μόνο σε εκείνους, θα βρεθούν αντιμέτωποι με την αποφασιστικότητα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων» και ότι «όσοι ονειρεύονται να αλλάξουν το γεγονός ότι οι Τουρκοκύπριοι είναι αναπόσπαστο μέρος του τουρκικού έθνους, θα καταλάβουν ότι πασχίζουν ματαίως».

(Επισκέψεις: 424 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend