Κοινωνία

Εργαζόμενοι «e-food»: Στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη την Τετάρτη

Tην κλιμάκωση του αγώνα τους αποφάσισαν οι εργαζόμενοι της «e-food» στη Θεσσαλονίκη μέσα από μαζική συνέλευση που πραγματοποίησαν στο πλαίσιο της 4ωρης (10 π.μ. – 2 μ.μ.) στάσης εργασίας που είχε προκηρύξει το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού (ΣΕΤΕΠΕ).

Αποφασίσθηκε τετράωρη στάση εργασίας την Τετάρτη από τις 12 έως τις 4 το μεσημέρι και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Άγαλμα Βενιζέλου και 24ωρη απεργία την Παρασκευή με συγκέντρωση στις 7 μ.μ. και πάλι στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Οι εργαζόμενοι ήρθαν συγκροτημένα με μοτοπορεία από την Ανατολική Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές όπου είχαν προσυγκεντρώσεις, μέχρι το πάρκο έξω από το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης όπου πραγματοποίησαν τη συνέλευσή τους. Στη διάρκεια της συζήτησης εκφράστηκε η οργή και η αγανάκτησή τους για τις εργασιακές σχέσεις που διατηρεί και τις νέες που θέλει να επιβάλει η εργοδοσία και η απόφασή τους να δώσουν αποφασιστικά τη μάχη με τη στήριξη του κλαδικού Συνδικάτου (δείτε βίντεο με την παρέμβαση εργαζόμενου και εκλεγμένου στο ΔΣ του ΣΕΤΕΠΕ). Στο πλαίσιο της συνέλευσης εξέλεξαν 9μελή Συντονιστική Επιτροπή.

Απαιτούν μεταξύ άλλων να ανανεωθούν οι συμβάσεις με άμεση πρόσληψη από την «e-food» και να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Αλλαγή του μέτρου της «αξιολόγησης», ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, καμία διανομή σε παγωνιά, καύσωνα, καταιγίδα κλπ. Επίσης υποδομές και χώροι ανάπαυσης και προστασίας από τα καιρικά φαινόμενα.

Στην Αθήνα έχει αποφασιστεί επίσης στάση εργασίας την Τετάρτη και συγκέντρωση – μοτοπορεία από το Πεδίο του Αρεως. 

(Επισκέψεις: 410 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend