Κοινωνία

Εργατικό ατύχημα με ελαφρύ τραυματισμό συμβασιούχου στο δήμο Σκοπέλου

Νέο εργατικό «ατύχημα» με θύμα συμβασιούχο στο Δήμο Σκοπέλου, σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης, ευτυχώς με ελαφρύ τραυματισμό του εργαζόμενου.

Συγκεκριμένα κατά την αποκομιδή των απορριμμάτων, ο συμβασιούχος συνοδός απορριμματοφόρου, γλίστρησε από το «πέδιλο» του οχήματος και υπέστη κάκωση γόνατος.

Στο ατύχημα, σύμφωνα με εκτιμήσεις, συνετέλεσαν οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν, καθώς έβρεχε, αλλά και στο γεγονός ότι στους χώρους πλησίον των κάδων δημιουργείται ολισθηρότητα και από εκτεθειμένα απορρίμματα.

Σε ανακοίνωσή της για το νέο εργατικό «ατύχημα», η ΔΑΣ ΟΤΑ Μαγνησίας, αναφέρει τα εξής:

«Το νέο αυτό συμβάν έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των εργοδοτικών “εργατικών ατυχημάτων” που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στους Δήμους της Μαγνησίας αλλά και ολόκληρης της χώρας.

Η συχνότητά τους εκτός από ανησυχητική είναι και απόρροια της εντατικοποίησης και των ελαστικών σχέσεων της εργασίας, που προωθεί και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως και οι προηγούμενες των κομμάτων του Ευρωμονόδρομου.

Καταγγέλλουμε επίσης την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου, που πλέον δεν μπορεί να επιτελέσει ακόμη και βασικές λειτουργίες όπως η ακτινογραφία, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να απευθύνονται σε ιδιωτικό φορέα, βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη για να βρουν την υγεία τους.

Εκφράζουμε στο συνάδελφό μας ταχεία ανάρρωση, καλούμε την Κυβέρνηση να στελεχώσει άμεσα τη μοναδική δημόσια μονάδα Υγείας του νησιού, τη Δημοτική Αρχή Βασιλούδη να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων και από τους συναδέλφους να χρησιμοποιούν απαραιτήτως τα Μέσα Ατομικής Προστασίας».

(Επισκέψεις: 72 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Διαφήμιση

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend